Táncház a Rómerben


2021-11-05
Győr, Teleki L. u. 21.
Szabadidő
Hagyományőrző táncház - élő hagyományok - november 5-én 19 órától várják a Rómer Házba az érdeklődőket.
Hirdetés

Vendég a SZANYI BOKRÉTA NÉPTÁNC EGYESÜLET, akik bemutatják a falu és a Rábaköz hagyományait, kultúráját. A Táncházban nem csak bemutatják, de tanítják is a Szanyi táncokat.

A kísérő program előadója PARAY JÚLIA GYÖNGYI – Népviseletes baba-készítő, Népi Iparművész, Aranykoszorús mester. A népviseletes babákon keresztül mutatja be a korhű Rábaközi népviseletet.

Kapcsolódó témák: #néptánc |#táncház |
további programok
2024-04-16

NFI FilmKlub a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak

Rendhagyó mozizással várja az érdeklődőket a győri Széchenyi István Egyetem lassan három éve működő NFI Filmklubja április 16-án, kedden 17 órakor. A zsinórban három olimpiai bajnoki címet szerzett vízilabda-válogatottról szóló „A nemzet aranyai” című dokumentumfilm vetítésén a szereplők közül dr. Steinmetz Barna és Gergely István lesznek a meghívott vendégek a Menedzsment Campus MC-001-es termében.

részletek
2024-04-18

Regélő kövek a nyugati végektől a keleti végekig

A Hild Műemlékkutató Szakkör egy évtizedes tevékenységének bemutatására a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban „Regélő kövek a nyugati végektől a keleti végekig” címmel időszaki kiállítással és a műemléki világnapra szervezett konferenciával készül.

részletek