Előadás

Szülésre Hangoló I.


2022-01-19
ingyenes program
A Győribaba Portál a Tiason 5D Diagnosztikai Központtal karöltve havi rendszerességű, ingyenes programsorozatot indít.
Hirdetés

Az informatív alkalmak folyamán feldolgozzák a család tervezéssel, várandóssággal, szüléssel, gyermekágyas időszakkal, kisgyermekgondozással és fejlesztéssel kapcsolatos témákat. Ehhez az előadássorozathoz, olyan szakemberek csatlakoztak, akik munkássága, saját területén kiemelkedő.

Az ismeretterjesztő sorozat második állomásán a szülésre hangolódnak! A 2,5 órás előadás magában foglalja a testi és lelki felkészülés számos mozzanatát!

Helyszín: 9021 Győr Kazinczy u. 3-5. Kantharosz Alapítvány Pinceklubja
Időpont: 2022. január 19 szerda 17:00-19:30

17:00 Aktívan kismamaként jógával és tornával – Horváth Lilla kismamatorna oktató, fitnesz edző és táplálkozási tanácsadó tart előadást. Amikor várandós, egy teljesen új világ nyílt ki számára e téren. Megérezte azt a különbséget, amit kismamaként a szervezet leterheltsége, és más állapota okoz. Várandóssága alatt, egészen a szülés előtti napig heti 2-3 kismamatornát tartott, ami nagyon sokat segített jó fizikai állapota és lelki egészsége megtartásához, illetve a szülés alatti mindenfajta kihívásban is! Hiszi, hogy a rendszeres sport, persze megfelelően csökkentett intenzitással és szakszerűen végzett gyakorlatokkal rengeteget segít a kismamák és a bent növekvő kisbabák egészségében!

17:40 Együtt a 9. hónap után is – Babahordozás előadás Zsombori Nórával az Ökolurkó bolt okleveles hordozási tanácsadójával. A babahordozás testi, lelki hatásai újszülött korban babára és anyára nézve. Mit ad nektek a testközelség? Miért jó hordozni neked és a babának?

18:20 Készítsd fel a tested a kisbabád fogadására – előadó: Lángh Éva gyógymasszőr, családállító, Integrált Craniosacralis Biodinamika Kezelő, Kinesio Taping terapeuta, Flossing kezelő, valamint Funkcionális Fascia Tréner, Sportprevenciós és Rehabilitációs Tréner.
– Hogyan segíthetsz a testednek, mivel támogathatod. Fókuszban tested mozgásszervrendszere lesz. Elmesélem neked a jelenlegi tudomány hogyan látja a mozgásszervrendszered. Hogyan tudsz a legtöbbet segíteni magadnak, abban hogy a lehető legkevesebb fájdalommal járjon a várandóság és a szülés. Egy picit érinteni fogom, mit kell figyelned a gyermekeden, mikor kell arra gondolnod, hogy lehet szüksége van segítéségre.

19:00 Családtámogatás – Juttatások Kisokos – Előadó: Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Egészségbiztosítási Osztály vezető: Rostáné Vass Rita
– Ha Te is elvesztél a juttatások útvesztőjében, most segítünk!

Az előadáson való részvétel minden érdeklődő számára ingyenes, de a helyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött! Regisztrálni ide kattintva lehetséges.

A programsorozat támogatója a Kantharosz Alapítvány!

Kapcsolódó témák: #kismama |#szülés |#várandósság |
további programok
2024-04-16

NFI FilmKlub a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak

Rendhagyó mozizással várja az érdeklődőket a győri Széchenyi István Egyetem lassan három éve működő NFI Filmklubja április 16-án, kedden 17 órakor. A zsinórban három olimpiai bajnoki címet szerzett vízilabda-válogatottról szóló „A nemzet aranyai” című dokumentumfilm vetítésén a szereplők közül dr. Steinmetz Barna és Gergely István lesznek a meghívott vendégek a Menedzsment Campus MC-001-es termében.

részletek
2024-04-18

Regélő kövek a nyugati végektől a keleti végekig

A Hild Műemlékkutató Szakkör egy évtizedes tevékenységének bemutatására a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban „Regélő kövek a nyugati végektől a keleti végekig” címmel időszaki kiállítással és a műemléki világnapra szervezett konferenciával készül.

részletek