Rómer Mozi október 13-án


2019-10-13
RÓMER MÚZEUM: Győr, Teleki László u. 21.
Film
Három filmet is megnézhetnek a mozirajongók október 13-án, vasárnap a Rómer Ház mozijában (Győr, Teleki L. u. 21.).
Hirdetés

17 órától az Esküvő a topon című ausztrál vígjátékot láthatják az érdeklődők, 113 perc, 2019. Rendező: Wayne Blair
Jegyinfó: normál/online: 1000 Ft. diák, nyugdíjas (csak a helyszínen): 800 Ft

A fiatal sydney-i szerelmesek, Lauren és Ned eljegyzik egymást, és boldogan várják a nagy napot. A lagzi előtt alig egy héttel azonban kiderül, hogy Lauren édesanyja hirtelen felkerekedett, és nyom nélkül eltűnt. Mivel örömanya nélkül szó sem lehet esküvőről, a fiatalok a gondtalan készülődés helyett az asszony keresésére indulnak. Kalandos nyomozásuk a távoli, vadregényes Északi területre vezeti őket, ahol az érintetlen, lélegzetelállító táj mellett különleges találkozások várnak rájuk, és számos múltbéli titokra is fény derül.

15 órától: Az élet napos oldala című feliratos svéd vígjátékot vetítik 104 perc, 2017 (12). Rendező: Felix Herngren, Mans Herngren.
A VETÍTÉS INGYENES, HELYFOGLALÁS ÉRKEZÉSI SORRENDBEN!


Üdvözöljük a svéd hétköznapokban! Az élet napos oldala három pár életébe enged betekintést, akik mindenki számára ismerős problémákkal küzdenek. Válások, szerelmek, gyerek utáni vágyakozás, bizarr szülők és íratlan fürdőzési szabályok nevettetik meg a nézőt. A karakterekben és abszurd helyzetekben pedig egy kicsit mindenki magára ismerhet.

Az azonos című tévé show Svédországban korszakos sikert ért el. A belőle készült mozifilm a skandináv országok egyik kedvence volt, hetekig szerepelt a mozis toplistákon. Svédországban minden idők legjobb nem-karácsonyi indulását produkálta, összesen több mint 1 millió ember látta, amivel népszerűbb volt még a legfrissebb Star Wars-filmnél is. Az élet napos oldala rendezője, Felix Herngren a svéd filmszakma sokoldalú figurája, sikeres tévésorozatok, filmek, reklámok rendezője, producere, emellett színészként is fel-feltűnik. Nevéhez fűződik a Magyarországon is nagy sikerrel vetített A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt elkészítése. A filmet három kategóriában jelölték a svéd filmszakma díjára, a Guldbagge-díjra (közönségdíj, színésznő, smink).

19 órától az Út a királyi palotába című spanyol-kubai-angol-német zenés életrajzi filmet vetítik, 111 perc, 2018 (12). Rendező: Icíar Bollaín.
Jegyinfó: normál/online: 1000 Ft. diák, nyugdíjas (csak a helyszínen): 800 Ft


Az életrajzi filmből a kubai táncos, Carlos Acosta életét ismerhetjük meg: ő az első afroamerikai balett-táncos, aki a leghíresebb balettelőadások főszerepeit táncolhatta. Carlos Acosta – aki önmagát alakítja – úgy lett a táncművészet legendás alakja, hogy soha nem akart táncolni. A megható és lélekemelő film végigjárja az utat, amely egy csillag születéséhez vezetett.

Hirdetés
további programok
2019-12-21

Éneklő betlehem

Előadás

Előadja: Markó-Valentyik Anna

részletek
2019-12-12

Advent a kamarában

Ünnep

Kézművesvásár.

részletek