Pannonhalmi jazzterasz


2020-07-24
Pannonhalma
Zene
Natalia Kwiatkowska Group – Vendégségben: Lengyelország & USA.
Hirdetés

Július 24-én péntek 19.30-tól a Pannonhalmi Apátsági Pincészet szabadtéri kóstolóteraszán lép fel a Natalia Kwiatkowska Group.

Natalia Kwiatkowska egy a hazája határain kívül is nagy népszerűségnek örvendő, rendkívül sokoldalú, fiatal lengyel énekesnő, aki számos zenei műfajban otthon érzi magát. Zenei kalandtúráját lemko, ukrán és orosz dalok, valamint versek éneklésével kezdte. Miközben a Krakkói Zeneakadémia jazz-tanszakán tanult és Krakkóban örömzenéléseken vett részt, a jazz mellett beleszeretett olyan irányvonalakba is, mint a blues és a soul.
Jelenleg annak a Cheap Tobacco nevű együttesnek a vokalistája és vezetője, amit a 2019-es Fryderyk Lengyel Zenei Díj “Év Albuma” kategóriagyőztesének jelöltek. Számos koncertet adtak Lengyelországban és külföldön (pl.: CMW, Kanada; Sziget Fesztivál, Magyarország, stb.). Nataliát egyébként négy alkalommal választották “Lengyelország legjobb női blues hangjának”, továbbá az Antyradio jelölte őt Lengyelországban az “Év női rockénekese” díjra is.
Hosszú a listája azon művészeknek és formációknak, akikkel már együtt dolgozott, köztük többek mellett szerepel a Big Band Małopolski, Jarek Śmietana, Jacek Korohoda, Jacek Prokopowicz, Arek Osenkowski, Krissy Matthews, Noel Couts, Billy Neal, a Limboski vagy az Ornery Broad. 2016 óta saját zenekara mellett párhuzamosan Wojtek Pilichowski Kreatív Műhelyének előadója is.

Natalia Kwiatkowska (PL) – ének
Wojciech Lichtanksi (PL) – altszaxofon
Łukasz Belcyr (PL) – gitár
Mike Parker (USA) – basszusgitár
Damian Niewinski (PL) – dobok

Hirdetés
további programok
2022-08-06

Rueda Rumli VII.

Szabadtéri táncbemutatók és táncoktatás.

részletek
2022-07-05

Egészségfejlesztő program

Előadás

„Hozd ki a legtöbbet a nyárból és az egészségedből" címmel egészségfejlesztő programot tartanak Győrben.

részletek