Pannonhalmi jazzterasz


2020-08-21
Pannonhalma
Zene
A Nagy János Trió, valamint a francia Vincent Mascart szaxofonos és Dominique di Piazza basszusgitáros ad koncertet augusztus 21-én pénteken 19.30-tól a Pannonhalmi Apátsági Pincészet szabadtéri kóstolóteraszán.
Hirdetés

A klasszikusok előtti tisztelgés, az ihletmerítés az elmúlt 26 év során mindig jelen volt a Nagy János Trió életében. A Jazz de Lune című legutóbbi nagylemezzel a 102 éve elhunyt francia zeneszerző, Claude Debussy munkássága előtt tiszteleg a zenekar. Debussy napjainkban is inspirációt jelent a jazz-zenészek számára, a lemez az ő néhány művének újragondolása és jazzátirata.
A formáció a Yancha című lemezzel ugyanakkor egy nagyon személyes anyaggal ajándékozta meg a közönséget, amely tele van saját mondanivalóval. A cím a zenekarvezető, zeneszerző s zongorista János becenevéből lett Yancha, ami japánul csintalant jelent, márpedig ennél találóbban nem is lehetne jellemezni a lemezt.
A pannonhalmi koncert alapját adó két lemezükön nagyszerű zenészek működtek közre. A Jazz de Lune albumon Vincent Mascart szaxofonon, a Yancha anyagában pedig Dominique di Piazza basszusgitáron, Mike Stern pedig gitáron játszik.
Ezen az estén a Pannonhalmi Jazznyár nemcsak az említett francia közreműködőket, de az azonos időben zajló Arcus Temporum pannonhalmi művészeti fesztivált is “vendégül látja”.

Nagy János Trió – Vendégségben: Franciaország
Nagy János – billentyűs hangszerek
Frankie Látó – hegedű
Joubert Flóra – dobok
Vendégségben:
Vincent Mascart (FR) – szaxofon
Dominique di Piazza (FR) – basszusgitár

(Esőhelyszín: Pannonhalmi Bencés Gimnázium díszterme)

Hirdetés
további programok
2021-01-17 - 2021-01-24

Ökumenikus Imahét

Ünnep

"Maradjatok meg szeretetemben, és sok gyümölcsöt teremtek."

részletek
2021-01-18

Boldog születésnapot, Győr!

Előadás

Születésnapi köszöntő video.

részletek