Pannonhalmi jazzterasz


2020-08-15
Pannonhalma
Zene
Mörk – Vendégségben: Borbély Mihály augusztus 15-én 19.30-kor kezdődik a koncert a Pannonhalmi Apátsági Pincészet kóstoló teraszán.
Hirdetés

A Mörk soul és funk alapokra épülő zenét játszik, amely elgondolkodtató társadalmi, pszichológiai és hétköznapi témákban írt dalszövegekkel, improvizációval és más stíluselemekkel együtt egy különleges zenei élményt nyújt a hallgatónak.
A zenekar először barátaik nappalijában, mászóteremben és egyéb nem megszokott helyszínen adott koncerteket, amelyeknek híre gyorsan elterjedt a budapesti undergroundban, így nem sokkal később egy lényegesen szélesebb közönség is megismerhette a zenekart. Az A38 Hajó, az Akvárium Klub, a Budapest Park, a Sziget, a Volt és a Művészetek Völgye mellett számos nemzetközi helyszínen is bemutatkoztak: a groningeni Eurosonic Noorderslagon, a hamburgi Reeperbahn Fesztiválon, a New York Mondón, a bécsi Waves Viennán, a Tallin Music Weeken, a Budapest Showcase Hubon vagy a poznani Spring Breaken.
A “The Death and Resurrection of Mörk” című nagylemezüket teltházas lemezbemutató koncert követte 2019 áprilisában. A nyár folyamán koncertek, német klubturné, közös fellépés Jamie Cullummal és fesztiválok következtek, 2019 őszén pedig fő fellépőként tértek vissza Hamburgba, a külföldi karrierjük kezdetét jelentő Reeperbahn Fesztiválra.
A pannonhalmi koncertsorozat “Vendégségben” tematikájának megfelelően ezen az estén a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó multiinstrumentalista Borbély Mihály szaxofonjátékával gazdagítja a produkciót.

(Esőhelyszín: Pannonhalmi Bencés Gimnázium díszterme)

Zentai Márk – ének

Novai Gábor Jr. “Novan” – billentyűs hangszerek

Szeifert Bálint “Jason” – basszusgitár

Szabó Dániel Ferenc – dobok

Vendégségben:

Borbély Mihály – szaxofon

Hirdetés
további programok
2022-07-05

Egészségfejlesztő program

Előadás

„Hozd ki a legtöbbet a nyárból és az egészségedből" címmel egészségfejlesztő programot tartanak Győrben.

részletek