Öt Templom Advent


2019-11-28 - 2019-12-28
Fesztivál
A Kossuth utca templomai idén is különleges karácsonyi, hanukai programokkal várnak mindenkit felekezeti hovatartozástól függetlenül november 29 és december 29 között.
Hirdetés

Több éves hagyomány, a különleges európai fesztiváldíjas Öt Templom Fesztivál házigazdái és szervezői között, hogy nem csak tavasszal, de az év végi ünnepi készülődés idején is megnyitják templomaik ajtóit a kulturális programok és az érdeklődő előtt. Idén is egész decemberben várnak mindenkit, a gyülekezeti alkalmakon túl színházi estékre, koncertekre, filmvetítésekre, kiállításra, könyvbemutatóra, tárlatvezetésre és templomi túrára egyaránt.
A fesztivál adventi programjainak sorát november 30-án lemezbemutató koncerttel indítja a Makám együttes a református templomban és különleges karácsonyi műsorával zárja december 21-én Sebő Ferenc és zenekara a katolikus templomban. A fesztivál alatt megismételhetetlen családi koncerttel érkezik Ferenczi Bora, Győrben ünnepli Kodály Zoltán születésnapját Bősze Ádám és a Szent Efrém Férfikar, vidám karácsonyi, templomi koncertet ad Bodrogi Éva, Balogh Kálmán és Szokolai Dongó Balázs. Másodszor rendezik meg a fesztivál keretei között a Zsidó és Izraeli Filmnapokat. A vetítések november 29 és december 1 között a Menházban zajlanak majd.November 30-án nyílik a zsinagóga téli templomának karzatán Amerigo Tot grafikai kiállítása, a szakrális témájú munkákból Nemes Péter, a közelmúltban megjelent életrajzi könyv szerzője válogatott.
Idén is exkluzív színházi estéket ígérnek a szervezők. A Menház színháztermében, Kamarás Iván, Fenyő Iván, Csuja Imre, Czutor Zoltán, Szabó Balázs, Vecsei H. Miklós adják át egymásnak a színpadot. A kisteremben újra látható lesz a tavasszal nagy sikert aratott Szakácskönyv túléshez című darab a Gólem Színház előadásában. A görögkatolikus templom terében játsza Beck Zoli a Nemzedék nélküli embert és a gyerekeknek a Barboncás társulata is ide hozza el igazi templomi betlehemes játékát, Kallós Zoltán gyűjtése nyomán. Akár igazi, közös családi program lehet a két különleges gyerekkórus fellépése is. A Bécsi Zsidó Gyerekkórus Schmuel Barzilai főkántor vezetésével december 15-én a zsinagógában zsidó vallási énekekkel és hanukai dalokkal, míg a Budapesti Énekes Iskola kórusa tanáraikkal kiegészülve a középkori francia karácsonyi dramatizált játék, a Dániel játék magyar nyelvű változatával áll a közönség elé a katolikus templomban 14-én délután.
A fesztivál szervezői szeretettel várnak minden érdeklődőt! Részletes program az ottemplom.hu oldalon és a fesztivál programfüzetében található.

Hirdetés
további programok
2020-07-15

Készíts virágcserép díszt!

Szabadidő

Kézműves foglalkozások a Gyermekkönyvtárban.

részletek
2020-07-24

Pannonhalmi jazzterasz

Zene

Lengyel és amerikai jazz zenészek Pannonhalmán.

részletek