Magyar Bababarátok Egyesülete

Baba és Mackó Kiállítás


2019-09-28 - 2019-10-11
Győr, Liszt Ferenc u. 20.
Kiállítás
ingyenes program
Idén ismét Győrben rendezik meg az Országos Baba és Mackó Kiállítást szeptember 28. és október 11. között a Zichy-palotában (Liszt F. u. 20.).
Hirdetés

A verseny és kiállítás szakmai lebonyolításában a Magyar Bababarátok Egyesülete működik közre.

Verseny

A kiállítás egy része a Magyar Bababarátok Egyesülete által meghirdetett országos versenyre beküldött munkákból áll. A versenyre számos kategóriában több száz alkotás érkezik az ország minden részéből, melyeket iparművészek és amatőr alkotók készítenek különböző anyagokból, különböző technikákkal, nagyon magas színvonalon. A textil-, nemez-, kerámia- és porcelán babák sokszínűsége és szépsége, és a sok bájos mackó felejthetetlen élményt nyújt minden korosztály számára. A beérkezett alkotásokat szakértő zsűri értékeli, és a kiállítás látogatói is láthatják majd a babák és mackók mellett az elért helyezéseket.

Az Országos Baba- és Mackókészítési Verseny ünnepélyes eredményhirdetésére 2019. szeptember 28-án szombaton 10.30 órakor kerül sor az Esterházy-palotában. (Győr, Király u. 17.)

Átadásra kerülnek: a Magyar Bababarátok Egyesülete díjai a verseny helyezettjei számára, a Magyar Bababarátok Egyesülete életműdíja, a Kiss Áron Magyar Játék Társaság díjai, valamint a Dr. Kovács Jánosné Marika emlékére alapított díj.

Kiállítás

A kiállításon a versenyre beküldött anyagon kívül meghívott vendégek is szerepelnek. Iparművészek, profi baba- és mackókészítők küldik el munkáikat, hogy megcsodálhassa azokat a közönség. Többek között Czibuláné Csicsmann Erzsébet porcelánbabákra megálmodott mesejeleneteit is láthatjuk majd.

Az idén ünnepli 60. születésnapját Barbie… Az évfordulóra való tekintettel kiemelt vendégünk lesz a kiállításon.

Közönségdíj

A közönség is szavazhat a legszebbnek, legérdekesebbnek, legbájosabbnak ítélt babára, mackóra a kihelyezett szavazólapokon. A legtöbb szavazatot kapott alkotás a Győri Művészeti és Fesztiválközpont által felajánlott serleget kapja. A közönségdíj átadására a kiállítás zárónapján, október 11-én 16.30 órakor kerül sor Zichy-palotában.

Megnyitó

A kiállítást Dr. Nagy Vera a székesfehérvári Hetedhét Múzeum igazgatója nyitja meg, szeptember 27-én 16.30 órakor a Zichy-palotában. Köszöntőt mond Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere. Közreműködik a DuoVivo, Nemes-Jeles Judit (fuvola) és Stummer Márton (gitár).

Vásár

A kiállítás kísérőprogramja a babaöltöztetésre alkalmas ruhák, kellékek, reborn babák vására, melyre a Zichy-palotában kerül sor 2019. szeptember 28. 10.00-17.00 óráig.

Nyitvatartás

A kiállítás ingyenesen látogatható szeptember 28.-október 11. között, minden nap 10.00-17.00 óráig. (október 1-jén ZÁRVA!)

Hirdetés
további programok
2019-11-22

Operett műsor

Zene

Gyárvárosi Víg Esték.

részletek
2019-11-30 - 2019-12-22

Karácsony kiállítás a Triangulum Galériában

Kiállítás

Fényfestés, angyalkiállítás, vasútmodell bemutató.

részletek