Nyílt nap a MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél


2022-05-19
Győr, Laktanya u. 7
Szabadidő
ingyenes program
Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred 2022. május 21-én, szombaton kitárja a Pálffy Miklós laktanya kapuit a honvédelem iránt érdeklődők előtt. A szervezők 9:00-14:00 óra között színes és tartalmas programokkal várják a látogatókat az ingyenes eseményen.
HirdetésDinamaikus és statikus haditechnikai bemutató, paintball-, airsoft-, légpuska-, és lézerlövészet, repülőgép-szimulátor, katonazenekari koncert, makettkiállítás, és még hosszú a felsorolás, hogy mi mindenre számíthat az, aki ellátogat a győri katonákhoz.

Idén számos újdonság vár az érdeklődőkre, hiszen egy rendkívül látványos ejtőernyős ugráson túl több olyan haditechnikai eszköz is érkezik Győrbe, melyeket még sosem láthatott a közönség a likócsi laktanyában. A forgószárnyas repülőeszközök szerelmeseinek nagyszerű hír, hogy az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis jóvoltából megtekinthető lesz egy Airbus H145M többcélú katonai helikopter, valamint egy Mi-24 típusú  harci helikopter.

A harckocsik rajongói annak örülhetnek, hogy az MH 25. Klapka György Lövészdandárnak köszönhetően kiállításra kerül a világ egyik legmodernebbjeként számon tartott Leopard 2A4 típusú harckocsi, illetve egy Gidran típusú páncélozott csapatszállító harcjármű is. Akiket pedig csak az igazán különleges dolgok hoznak lázba, őket az MH 2. Vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár szólítja meg standjával, ahol a közismert Humvee terepjáró mellett egy amerikai Polaris MRZR 4 ultrakönnyű taktikai jármű, valamint egy ZODIAC PRO 850 típusú félmerevtestű többcélú hajó is közszemlére tétetik.

A rendezvény programja
09:00   Megnyitó, ünnepélyes zászlófelvonás, díszlövés egy 85 mm-es légvédelmi löveggel
10:00   Tata Helyőrség Zenekar koncertje
11:00   Dinamikus harcászati bemutató az ezred katonáinak részvételével
12:00   Ejtőernyős ugrás és helikopter bemutatóű
12:30   Várakozni Tilos zenekar koncertje
13:30   Technikai eszközök látványos elvonulása
14:00  Zászlólevonás

Hirdetés
további programok
2022-08-06

Rueda Rumli VII.

Szabadtéri táncbemutatók és táncoktatás.

részletek
2022-07-05

Egészségfejlesztő program

Előadás

„Hozd ki a legtöbbet a nyárból és az egészségedből" címmel egészségfejlesztő programot tartanak Győrben.

részletek