Nézd, hallgasd online!


2020-03-11 - 2020-04-28
ingyenes program
Élő kultúrális közvetítések hazánkból és a nagyvilágból!
Hirdetés

MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL Facebook-oldalán  hazai zenekarok, előadók “lépnek fel”és a saját felületeiken rendszeresen posztolnak, filmekkel, közönségtalálkozókkal. Ugyanez az oldal figyelemmel kíséri és ajánlja azokat a házi koncerteket, amelyeket az előadók otthonról, stúdióból közvetítenek.

Nem hagyunk egyedül címmel indított Facebook-csoportot Nagy Balázs a Győri Nemzeti Színház színésze. Kollégáival együtt minden nap pozitív üzenetekkel, beszélgetésekkel, verssel, zenével várják követőiket.

Magyar Állami Operaház O/A OTTHONRA sorozata hétvégenként 19 órától a Papagenón látható. Az elmaradó (vagy későbbre halasztott) előadások pótlására készített 11 részes videósorozatban részleteket mutatnak a produkciókból, a próbahangulatból. Az Opera elsőrangú énekesei jelmezben, zongorakísérettel adják elő egy-egy mű legfontosabb áriáit, jeleneteit, közben a minden lében kanál riporterek villáminterjúkat is készítenek művészekkel, hogy még közelebb hozzák őket a közönséghez..

A New York-i Metropolitan Opera is bezárt, de minden este 19:30-tól (New York-i idő!) ingyen nézhetünk egy-egy operát, ami aztán 20 órán keresztül elérhető lesz a honlapon. Az első hét teljes műsora itt érhető el.

A Müpa megnyitotta médiatárát, amely ide kattintva érhető el és ahol regisztráció nélkül is elérhető több mint 100 koncert, előadás és irodalmi est HD-minőségű felvétele.

Operarajongóknak ajánljuk az OperaVision oldalt, ahol jelenleg 22 opera, klasszikus és kortárs, ismert és kevésbé fókuszban levő operaházak előadásai közül választhatnak ingyenesen az érdeklődők a Don Giovannitól a Hamletig, a nápolyi San Carlótól a berlini Komische Operen át Pekingig.

bécsi Staatsoper weboldalán régebbi opera- és balettközvetítéseit teszi elérhetővé ingyenesen, de regisztrációkötelesen. A napokra lebontott, néhány Wagner-opera kivételével
este 7 órakor kezdődő közvetítéssorozat programja ide kattintva böngészhető végig.

A Berlini Filharmonikusok Digital Concert Hall nevű weboldalán ingyenesen érhetők el korábbi koncertfelvételek.

Itt összegyűjtve találják meg olyan helyszínek élőben közvetített koncertjeit, mint a Wigmore Hall, és olyan zenekarok közönség nélkül, élőben játszott hangversenyeit, mint a Philadelphiai Zenekar.

Detroiti Szimfonikus Zenekar ingyenesen elérhetővé teszi a teljes archívumát.

A Luzerner Theater új színházi sorozatot indított Taylor AG címmel. Március 14-től 20 órától követhető a színház YouTube-csatornáján.

Kovács Ákos Kossuth-díjas énekes előadóművész hivatalos YouTube-csatornáján szerdánként este 8 órától mindenki megtekinthet egy Ákos-koncertfilmet. A muníció 11 hétre elegendő, március 18-án először a 2009-es Ákos 40+ című akusztikus, szmokingos jubileumi koncert teljes felvétele látható majd.

Schneider Jankó bábművész Antanténusz Karanténusz meseolvasása René Goscinny: A kis Nicolas című könyvéből, Bognár Róbert fordításában, délutánonként 14 órától Youtube-csatornáján.

Epres-Madarász Éva színművész esténként 20.30-tól Csukás István: Vakáció a halott utcában című regényét olvassa fel Facebook-oldalán.

Epres Attila színművész Facebook-oldalán 23 órától Ambrose-Bierce novellákat olvas fel éjszakánként. Így ajánlja az írásokat: „rövid, 6-8 oldalas tömör, nagy erejű írások. Régi kedvencem, remélem, nektek is az lesz.”

Farkasházi Réka és a Tintanyúl Facebook-oldalán meséket hallgathatnak.

A Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai március 16-tól a tervek szerint minden nap Karanténesteket tartanak, hogy a nagyzenekari hangversenyek hiányában is zenei élményt biztosítsanak a közönségnek. Az online követhető kamarakoncerteket, amiket a zenekar próbaterméből közvetítenek, azoknak ajánlják, akik a bezártság időszakát tartalommal, szívmelengető dallamokkal szeretnék megtölteni. A Karanténestek megtekinthetők  ide kattintva és a zenekar Facebook-oldalán – amíg lehetséges – minden este 19:45-kor. A következő napok programja ide kattintva érhető el.

A Mesebolt Bábszínház művészei minden nap mesékkel várják az érdeklődőket a színház Youtube-csatornáján.

Staatsoper unter den Linden weboldalán március 17. és április 19. között mindennap elérhető lesz egy-egy operafelvétel. A program egy 2007-es Manon-előadással kezdődik, melyben Anna Netrebko és Rolando Villazón énekelték a főszerepeket.

fotó: illusztráció/pixabay

Hirdetés
további programok
2020-07-15

Készíts virágcserép díszt!

Szabadidő

Kézműves foglalkozások a Gyermekkönyvtárban.

részletek
2020-07-24

Pannonhalmi jazzterasz

Zene

Lengyel és amerikai jazz zenészek Pannonhalmán.

részletek