Nagyböjti koncertsorozat Pannonhalmán


2020-02-28
Pannonhalma
Zene
A Magyar Rádió Gyermekkórusa és az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje február 28-án 19 órától hallható a Szent Márton Bazilikában.
Hirdetés

Niccolo Jommelli: Pieta Signore (Miserere mei Domine) – Előadja: Szili Gabriella és Ducza Nóra.
Michael Haydn: Missa sub titulo Sancti Leopoldi in festo Innocentium – Előadja: Szili Gabriella, Ducza Nóra, Bakos Kornélia és a Magyar Rádió Gyermekkórusa

Szólisták:
Szili Gabriella – szoprán
Ducza Nóra – mezzoszoprán
Bakos Kornélia – alt

Művészeti vezető és vezényel: Dinyés Soma

A „zene lelkéről” elnevezett Anima Musicae Kamarazenekar – a Nemzeti Ifjúsági Zenekar 2018-2020 cím birtokosa – Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő fiatal együttese, több nemzetközi verseny és hazai díj kitüntetettje, Budapest és Európa rangos helyszíneinek állandó szereplője. Megalakulása óta olyan nívós koncerttermekben lépett fel, mint a budapesti Zeneakadémia, a Művészetek Palotája, a Magyar Rádió Márványterme, a bécsi Musikverein, a berlini Philharmonie, a lipcsei Gewandhaus, a pécsi Kodály Központ vagy a szardíniai Teatro Verdi. Az együttes visszatérő vendége rangos fesztiváloknak. Meghívásai során fellépett Európa-szerte (Franciaország, Olaszország, Ausztria, Németország, Szerbia, Montenegró, Szlovénia, Szlovákia, Lengyelország, Románia).

A Magyar Rádió Gyermekkórusa alapítói, Botka Valéria és Csányi László, akik 1955 és 1985 között irányították a gyermekkar életét. 2019. februárjától Dinyés Soma vette át a Gyermekkórus irányítását. A Bartók-Pásztory és Príma díjas együttes hosszú évek óta a magyar és külföldi zeneélet megbecsült és elismert gyermekkara. Rendszeres résztvevője hazai és európai zenei fesztiváloknak és más zenei eseményeknek, számos rádió- és televízió-felvételt készített itthon és külföldön egyaránt. Európa csaknem valamennyi országába kaptak már koncertmeghívást, turnéztak az Amerikai Egyesült Államokban és Japánban, jártak Dél-Koreában és Tajvanon is.

Jegyár: 3500 Ft.

Hirdetés
további programok
2020-04-02

Online programok április 2-án

A hattyúk tava, Anconai szerelmesek.

részletek
2020-03-28

Online programok április 1-jén

A mi Józsink, Az árnyék nélküli asszony.

részletek