Nagy-Győr jelességei – kurátori tárlat vezetés


2021-07-25
Győr, Király u. 17.
Kiállítás
Nagy-Győr jelességei – Karrierek a 750 éves városban című kiállításban kurátori tárlatvezetést tartanak július 25-én vasárnap) 16.30-tól az Esterházy-palotában. (Király utca 17.).
Hirdetés

Vezető: Székely Zoltán művészettörténész, múzeumigazgató

Az Esterházy-palotában megrendezett történeti kiállítás a győri polgárok közösségének állít emléket. Előzményként felvillan a római kori Arrabona, majd a történet a középkoron, újkoron keresztül elérkezik az ipari társadalomig. A tárlat középpontjába azok a személyek, családok kerültek, akiknek nemcsak életében, karrierjükben játszott a város meghatározó szerepet, hanem ők maguk is hozzájárultak a város fejlődéséhez, tevékenységükkel, tudásukkal és vagyonukkal szolgálták a közösséget.

A tárlatvezetésen különös hangsúlyt kap Győr művészeti, kulturális központ szerepének bemutatása.

A kiállítás megtekinthető 2022. január 30-ig nyitvatartási időben (hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között)

Jegyárak:
Felnőtt: 800 Ft
Kedvezményes: 400 Ft

Kapcsolódó témák: #Győr 750 |#rómer úzeum |
Hirdetés
további programok
2022-08-14

Családi nap Gyárvárosban

Rengeteg ajándék, izgalmas feladatok, arcfestés, csillámtetoválás, légvárak, ételek és italok valamint lakossági fórum várják a látogatókat az egész napos programon.

részletek

A Djabe és Steve Hackett koncertje Győrben

A Djaba zenekar és Steve Hackett, a Genesis exgitárosa ad koncertet Győrben, a Richter-teremben. Az augusztus 21-én, 19:30-kor sorra kerülő eseményre 7900-8900 forintba kerülnek a belépők.

részletek