Mozgásban: migráció a kamerán keresztül – kiállításmegnyitó és kerekasztal-beszélgetés


2022-10-25
Győr, Apor Vilmos püspök tere 3.
ingyenes program
Hirdetés

Résztvevők:
Gyurkovits Tamás fotográfus
Jászberényi Sándor újságíró, haditudósító
Tárik Meszár PhD-ösztöndíjas kutató, Migrációkutató Intézet

A globális migrációs folyamatok hatásai Magyarországon is jól érzékelhetőek, legyen szó az ukrajnai háború elől menekülőkről, akik az első biztonságos országot találhatják meg hazánkban, vagy a déli határkerítést ostromló irreguláris migránsokról, akik biztonságos államok sorát maguk mögött hagyva igyekeznek eljutni a vágyott ígéret földjére, az Európai Unió valamelyik tagállamába.

Az elmúlt években terepkutatásaik során a Migrációkutató Intézet munkatársai a migráció számos típusával és arcával találkozhattak Európában és azon túl is. Láthatták, hogyan lehet az egyszerre átok és áldás, megoldás vagy maga a probléma. Ezen utak, találkozások során fotók ezrei készültek kiváló művészek lencséin keresztül, akik elkísérték az Intézet munkatársait és segítettek a folyamatok dokumentálásában. Az ő munkáik és a magunk tapasztalatai inspiráltak minket arra, hogy ezt a gyűjteményt ne csak elszórtan, egymástól elszigetelten, a különféle kommunikációs platformjainkon mutassuk be, hanem létrehozzuk ezt a kiállítást, amelyen keresztül a látogatók számára is szeretnénk közelebb hozni és bemutatni a migráció szerteágazó és komplex világát.

A rendezvény helyszíne: MCC győri képzési központ (9021 Győr, Apor Vilmos püspök tere 3.)

Ideje: 2022. 10. 25. (kedd) 17:00 – 18:30

Kérjük, részvételi szándékát IDE kattintva szíveskedjen jelezni.

További információk:
www.mcc.hu
+36 30/905 5648

Kapcsolódó témák: #MCC |
további programok
2022-12-13

Vetítő: Aki legyőzte az időt

2022. december 13-án (kedden) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára 2. emeleti rendezvénytermében (Győr, Baross G. út 4.) a Vetítő nevű filmes klubban Aki legyőzte az időt - Keleti Ágnes című magyar dokumentumfilmet láthatják.

részletek
2022-12-09

Tegyen egy sétát a szabad levegőn!

Szabadidő

A Győri Járási Egészségfejlesztési Iroda gyalogtúrát szervez december 9-én pénteken, amelyhez bárki csatlakozhat. Tegyen egy sétát a szabad levegőn, sokat tesz egészségéért!

részletek