Lengyel-magyar kiállítás Győrben


2019-11-14 - 2019-12-14
Győr, Egyetem tér 1.
Kiállítás
ingyenes program
A Most -Híd II. című lengyel-magyar közös képzőművészeti kiállítás november 14-én (csütörtökön) 17 órakor nyílik a Széchenyi István Egyetem Új Tudástér emeleti galériájában (Győr, Egyetem tér 1.).
Hirdetés

Köszöntőt mond Dr. Lukács Eszter rektorhelyettes.

A kiállítást megnyitja Pápai Emese művészettörténész.

A tárlat megtekinthető 2019. december 12-ig.

A győri képzőművészeket tömörítő Art World Hungary Egyesület, a Lengyel Művészek és Tervezők Szövetsége és a Széchenyi István Egyetem együttműködésében létrejövő tárlaton 11 lengyel és 12 magyar művész mintegy 90 alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
    A kiállítás előzménye az az egy évvel ezelőtti tárlat, amelyre a 900 képzőművészt összefogó Lengyel Művészek és Tervezők Szövetsége hívta meg a győrieket a Krakkói Műszaki Egyetem Kotlownia Galériájába, és amely a nemzeteket összekötő HÍD-MOST elnevezést kapta.
    A két egyesület közötti együttműködés jegyében idén tavasszal két krakkói művész kiállítása volt látható a győri egyetemen, a Cziráki Lajos Kiállítótérben, legutóbb pedig szintén a kisalföldi megyeszékhelyen, a Triangulum Galériában rendeztek szakrális képzőművészeti tárlatot Metamorfózis címmel krakkói és győri művészek alkotásaiból.

A kiállítás a XIX. Győri Könyvszalon kísérő rendezvénye.

Hirdetés
további programok
2020-02-27

Lackfi János a vendég

Előadás

A bencés diákok meghívására látogat Győrbe a költő.

részletek
2020-02-02

Láncokkal táncolók

Előadás

A párkapcsolatok örömei és nehézségei.

részletek