Lehetséges, hogy az alkohol hívta életre a civilizációt?


2023-04-19
ingyenes program
Az Apátúr Sörház és a Győri Bencések közös szervezésében Bart Dánielt, Az arany folyam könyv szerzőjét látja vendégül az Apátúr Sörházban Horváth Zsolt, az Apátúr Sörház sörfőzőmestere.
Hirdetés

Aki kicsit is jártas a kézműves sörök világában, annak Bart Dániel neves ismerősen cseng. Bart Dániel ugyan műfordítónak indult, de menet közben beszippantotta a gasztronómia és az újságírás. Folyékony Kenyér nevű blogja megteremtette a magyar sörgasztronómia nyelvét. Nevéhez fűződik az első hazai kézműves sörfesztivál, a legendás Főzdefeszt, és Budapest első kézműves sörözője, az Élesztő.

Az esten a finom söröket kortyolgatva megbeszélik, hogyan jutottunk el a kőkorsókban erjesztett árpalétől az india pale ale-ig, a sumér Ninkaszihoz írt ódától a tévéreklámokig? Mi köze a sörnek az azincourt-i csatához és a reformációhoz? Mit léptek a hollandok a Hansa-szövetség ellen, és hogyan győzte le a beer az ale-t? Mi az a gruit, és mit jelent a sörharag?

A beszélgetést Czifrik Balázs vezeti.

Időpont: 2023. április 19. 18:00
Hely: Apátúr Sörház (9022 Győr, Széchenyi tér 7.)

Fotó: Valuska Gábor

Kapcsolódó témák: #sör |
további programok
2023-06-08

MCC: Törökország és Oroszország bonyolult kapcsolata az ukrajnai háború tükrében

A Mathias Corvinus Collegium győri képzési központnak vendége június 8-án Michael Reynolds lesz, aki ismerteti a két nagy geopolitikai szereplő, Törökország és Oroszország közötti összetett kapcsolatot, valamint azt, hogy miként befolyásolja ezt a kapcsolatot az Ukrajnában zajló konfliktus.

részletek

Városrészi monográfia: Ménfőcsanak és Gyirmót

Június 5-én (hétfőn), 17 órakor a Bezerédj-kastély Művelődési Házban (9012 Győr, Győri út 90.) a városrészi monográfiák közül megismerkedhetnek Ménfőcsanak és Gyirmót városrész közösségeivel.

részletek