Kulcsok az Élet szabadulószobájához


2022-11-24
Élményszínház 7D-ben, beszélgetés és szabadulójáték Platón Barlangmítosza alapján - a Filozófia Világnapja alkalmából.
Hirdetés

Ráláttál már valaha, hogyan ejtenek rabul az illúziók, mint vetített képek a mozivásznon? Gyere és éld át a mítoszt! Járd végig a belső utat, amely kivezet a látszatvilág bénító homályából!
A kulcsokat adó nagy filozófus szerint a cél, amelyet küzdelmeink árán elérhetünk nem más, mint a lelkünkben rejlő maradandó értékek életre keltése. Így ébresztjük „a lélek ősi természetét”, amely „az istenivel és az örökké létezővel rokon.”

A beszélgetés során együtt fejthetjük meg, hogy mit jelent az igazi szabadság, és hogy melyek a konkrét mindennapokat megnehezítő láncaink, amik fogva tartanak. A szabadulás kulcsait azonnal próbára is tesszük. A játékos próbák során tapasztalatokat szerezhetünk arról, hogy hogyan gyakorolhatjuk azokat a belső erőket, erényeket, amelyek eloldják láthatatlan láncainkat, hogy valódi és teljes életet élhessünk Platón tanításainak hathatós alkalmazásával.

Helyszín: FILO-Pont Győr, Kálóczy tér 15.
Részvételi díj: 1500 Ft, kedvezménnyel 700 Ft.

Időpont: 2022. november 24. csütörtök, 18 óra

Kedvezmény diákok, nyugdíjasok, pedagógusok, álláskeresők részére, valamint egyesületünk tagjai számára.

Kapcsolódó témák: #filozófia világnapja |
további programok
2022-12-13

Vetítő: Aki legyőzte az időt

2022. december 13-án (kedden) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára 2. emeleti rendezvénytermében (Győr, Baross G. út 4.) a Vetítő nevű filmes klubban Aki legyőzte az időt - Keleti Ágnes című magyar dokumentumfilmet láthatják.

részletek
2022-12-09

Tegyen egy sétát a szabad levegőn!

Szabadidő

A Győri Járási Egészségfejlesztési Iroda gyalogtúrát szervez december 9-én pénteken, amelyhez bárki csatlakozhat. Tegyen egy sétát a szabad levegőn, sokat tesz egészségéért!

részletek