Kézelemzés


2020-01-14 - 2020-02-23
Győr, Király u. 17.
Kiállítás
Kézelemzés címmel Kovács Kálmán (1927-2017) grafikáiból látható kiállítás január 21. és február 20. között az Esterházy-palotában (Győr, Király u. 17.).
Hirdetés

A művész halálának harmadik évfordulója alkalmából, a győri Esterházy-Palota termeiben lesznek megtekinthetőek azok a szitanyomatok és litográfiák, amik Ausztriában és Olaszországban már a 60-as években ismertté tették a művészt.

A művészi hagyaték feldolgozása bár már 2017-ben kezdetét vette, mindmáig csak részleges. A feltárást nehezíti, hogy a művész életútjának bizonyos időszakai szinte teljesen ismeretlenek. A Kézelemzés című kiállítás a 60-as, 70-es és 80-as években készült absztrakt képekből és képsorozatokból válogat, betekintést engedve ezáltal abba a kíváncsi, kísérletező attitűdbe, ami Kovács Kálmán grafikai munkásságát jellemezte. A kézelemzés fogalma kiválóan szimbolizálja azt a folyamatot, amit az elmúlt három év és az életmű feldolgozása jelent. A gyakran bizonytalan, csak az intuíciókra támaszkodó kutatómunka, a kronológia megsejtése, az életút eseményeinek, vonalainak lassú megrajzolása szinte spirituális feladat. A kiállítás újabb mérföldkő ezen a „tanulmányúton”: Kovács Kálmánt, mint grafikusművészt helyezi kontextusba, új, vagy csak elfeledett jelentésrétegeket tárva fel művészetében.

Január 23-án 17 órakor ingyenes tárlatvezetésre várjuk az érdeklődőket. A kiállítást bemutatja : Szuda Barna

A tárlat január 22-től február 23-ig látogatható.

Hirdetés
további programok
2020-04-04

Online progamok április 4-én

Tüdérszép Ilona és Árgyélus kiárlyfi, A vágy villamosa.

részletek
2020-04-07

Mű-hely tavaszi tárlat megnyitó online

Győri festők, szobrászok, grafikusok, fotósok, textilművészek mutatkoznak be.

részletek