Kertünk Kincsei – Magbörze Győrben


2023-03-21
ingyenes program
Magbörzét szervez a Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesülete március 21-én a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.
Hirdetés

A Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesülete 2023. március 21-én15 órától MAGBÖRZÉRE invitál minden kertészkedőt és kertészkedni vágyót, aki szeretné a feleslegessé vált növényeit, magokat, oltóvesszőket elcserélni, vagy csak a kertészkedés iránt érdeklődik.

A részvétel ingyenes. Osszuk meg a különleges, régi tájfajtáinkat, a jól bevált szaporító anyagokat. Olyan saját kertből származó, szabadelvirágzású zöldségek, fűszernövények magját, valamint gumókat, hagymákat, töveket, hajtásokat, oltóvesszőket, palántákat várunk, amiket a magbörze résztvevője már több éve termeszt, fenntart, jól ismer. Nem csak magokat (vagy egyéb szaporítóanyagot) cserélünk egymással, hanem az adott fajta tulajdonságaira, termesztésére, felhasználására vonatkozó tudást is átadjuk egymásnak. Ilyen módon nagyban hozzájárulhatunk a helyi fajták és tájfajták fenntartásához, továbbá a hozzájuk kapcsolódó hagyományos tudás megőrzéséhez.

A csere-bere 15 órától 16.30-ig tart. Ezt követően Dobai Éva és Marton András bemutatják nekünk a Rédei Kertimag Vetőmagkereskedelmi Zrt.-t, valamint tartanak egy rövid előadást az időszaki teendőkről.

Forrás: Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesülete

további programok