Kertészkedés a természettel – dr. Gyulai Iván előadása


2023-02-14
ingyenes program
Hogyan kertészkedjünk vegyszerek, műtrágya és öntözés nélkül: dr. Gyulai Iván ökológus, címzetes egyetemi docens előadása a ménfőcsanaki Bezerédj-kastélyban.
Hirdetés

Időpont: 2023. február 14. (kedd) 17.30 Bezerédj-kastély Művelődési Ház (Győr-Ménfőcsanak, Győri út 90.)

Az előadás azzal foglalkozik, hogyan lehetséges csupán a természet erejére támaszkodva kertészkedni anélkül, hogy felásnánk a talajt, kigyomlálnánk az összes, számunkra nem kívánatos növényt, műtrágyával pótolnánk a tápanyagokat, vagy vegyszerekkel védenénk növényeinket. Sőt a talajéltetésben odáig is el lehet jutni, hogy az öntözést is mellőzhetjük. Mindennek az alapja a komposzthagyó mélymulcs, amelynek immár két évtizedes története bizonyítja, hogy mindez nem vágy, hanem valóság.

Gyulai Iván a téma legismertebb hazai előadója, a gazdálkodás, környezetvédelem és a fenntarthatóság területén kidolgozott alternatív javaslatairól, gondolatairól ismert.

A gömörszőlősi fenntartható falu-program a gyakorlatba is igyekszik átültetni az általa kidolgozott alternatívákat.

Több évtizedes munkásságáért a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben is részesült.

Kapcsolódó témák: #környezetvédelem |#Ménfőcsanak |#programok |
további programok
2023-04-08

Ismét számít a támogatókra a Győri Puha Praclik Egyesület

A Győri Puha Praclik Egyesület, mint minden hónapban, így most is megszervezi a havi rendszerességű eledelgyűjtését. A márciusi alkalom sajnos nem sikerült olyan jól, mint ahogy arra számítottak, így csak egyheti élelemellátásra valót sikerült összegyűjteni.

részletek
2023-04-14

Bagdi Bella zongoraestje a szabadhegyi iskolában

Bagdi Bella „Remény" című zongoraestjét hallgathatják meg az érdeklődők április 14-én este a Szabadhegyi Általános Iskola és Gimnázium színháztermében.

részletek