Miért érdemes karitászosnak lenni?

Karitász önkéntes találkozó


2019-09-28
Szabadidő
ingyenes program
A Győri Egyházmegyei Karitász hagyományteremtő szándékkal önkéntes találkozót hirdet szeptember 28-ra, szombatra a győri Apor Vilmos Házba (Győr, Kandó Kálmán u. 10.).
Hirdetés

 Győri Egyházmegyei Karitász a napi rendszerességgel végzett segítő szolgálatán túl örömteli szervezeti fejlődésen ment keresztül az utóbbi néhány évben: Isten kegyelmének hála egyre több plébánián alakulnak vagy újulnak meg helyi önkéntes csoportok, s a már működő csoportok is egyre több módját találják meg a rászorulók segítésének. Hálát adunk a Jóistennek ezért, hiszen a karitászmunka lényege az ingyenes, krisztusi segítségnyújtás.

Tervezett program:

• 10 óra – Szentmise és ünnepélyes karitász-fogadalomtétel a győr-gyárvárosi Jézus Szíve-templomban (9027 Győr, Mátyás király tér). A szentmisét bemutatja: Németh László kanonok, általános püspöki helynök és Győri Imre gyárvárosi kanonok-plébános.

• 12 óra – Miért érdemes karitászosnak lenni? Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Jószolgálat-életműdíjas igazgatója tart előadást az Apor Vilmos Házban (9027 Győr, Kandó Kálmán u. 10.).

• 13 óra – Meleg ebéd, lehetőség a személyes találkozásra, ismerkedésre

• 14 óra – Kérdezz-felelek az önkéntes munka mindennapjairól, gyakorlati tapasztalatcsere, fórum, háztűznéző

• 16 óra – Záróimádság, elköszönés

Legfőbb célunk, hogy a győri egyházmegyés karitászosok a találkozó által jobban megismerkedjenek egymással, valamint megoszthassuk közös gondjainkat, örömeinket, tapasztalatainkat, és testben-lélekben támogathassuk egymást az önfeláldozó karitász-szolgálat végzésében.

Győri Egyházmegyei Karitász

Fotó: Karitász-képzés Pannonhalmán (2018. szeptember 29.) – Katolikus Karitász

Hirdetés
további programok
2019-11-22

Operett műsor

Zene

Gyárvárosi Víg Esték.

részletek
2019-11-30 - 2019-12-22

Karácsony kiállítás a Triangulum Galériában

Kiállítás

Fényfestés, angyalkiállítás, vasútmodell bemutató.

részletek