Karácsony kiállítás a Triangulum Galériában


2019-11-29 - 2020-01-04
Győr, Gutenberg tér 2.
Kiállítás
ingyenes program
A Győri Egyházmegye Szent László Látogatóközpontja ebben az évben is várja az érdeklődőket november 30-án 17 órakor a hagyományos Karácsony Kiállítás megnyitójára.
Hirdetés

Varázslatos adventi fényfestést, nem mindennapi angyalkiállítást és Kovács-Gombos Gábor fény útjait bejáró alkotásait tekinthetik meg mindazok, akik ellátogatnak a Gutenberg téri Triangulum Galériába. A rendezvény részeként, a kiállítótérben felállított látványos vasútmodell bemutató, nemcsak a legkisebbek számára nyújt tartalmas időtöltést. A Győri Egyházmegye Szent László Látogatóközpontja ebben az évben is hívja és várja az érdeklődőket november 30-án 17 órakor a hagyományos Karácsony Kiállítás megnyitójára.

A Győri Egyházmegye Kincstár és Könyvtár tárlata a Szentírásban megjelenő angyalok bemutatásának segítségével kalauzolja a látogatókat az üdvtörténet eseményein keresztül. A Szentírás két könyvének, az Ószövetségnek és az Újszövetségnek a történetei azt mutatják meg, hogy miképpen van jelen Isten angyalain (küldöttein) keresztül az emberiség történelmében. Az egyházmegye kincstárának és könyvtárának festményei és írott forrásai segítenek a teológiai hagyomány megismerésében, illetve a karácsonyi betlehemezés szokásának megismerésében.

A szentendrei Hubay Ház termeken átívelő dekorációja a gyermekeket szeretné megszólítani, és számukra élvezetessé tenni a komolyabb tartalmakat. Láthatunk majd különbözően feldíszített karácsonyfákat, angyalokat, valamint egy fényinstallációval megvilágított Betlehemet.

Bodó Dénes vasútmodellező szintén a legkisebbek gyönyörködtetésére készítette el a Triangulum Galéria erre alkalmas terébe azt a terepasztalt, amely a maga játékosságával kívánja felhívni a figyelmet a karácsonyi örömre.

A szentestét megelőző adventi készülődést szolgálják a Triangulum Galériában megrendezett hétvégi programok. November 30-án, szombaton a Baranyai Kvartett koncertjével nyitja meg kapuit a január 5-ig látogatható kiállítás, majd ezt követően, december 7-én a győri Szentlélek-templom ének-és zenekarának koncertjét élvezhetik a Káptalandombra ellátogatók.

December 14-én Berecz András ének- és mesemondó estjét hallgathatják meg az érdeklődőt, majd az adventi programok sorát december 21-én a Brenner János Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének koncertje zárja majd.

A kiállítás január 5-ig, hétfőtől-csütörtökig 10-18 óra között, pénteken és szombaton 10-20 óráig, vasárnap pedig 10-18 óráig látogatható.

Részletes program: kaptalandomb.hu

Hirdetés
további programok
2020-07-15

Készíts virágcserép díszt!

Szabadidő

Kézműves foglalkozások a Gyermekkönyvtárban.

részletek
2020-07-24

Pannonhalmi jazzterasz

Zene

Lengyel és amerikai jazz zenészek Pannonhalmán.

részletek