Kamarazenekari hangverseny


2020-09-24
Győr, Petőfi tér 2.
Zene
A Győri Filharmonikus Zenekar Kamarazenekara ad koncertet szeptember 24-én 19 órától az Evangélikus öregtemplomban (Petőfi tér 2.).
Hirdetés

A 20. század két közismert vonószenekari alkotása között egy népszerű olasz barokk versenymű: változatos programot kínál az évad első bérleti hangversenyén az Evangélikus Öregtemplomba látogató zenebarátoknak a Győri Filharmonikus Zenekar kamarazenekara.

Britten gyermekkori ötleteket kibontó, 1934-ben befejezett Simple Symphony-ja máig nem veszítette el hamvasságát és lendületét. Egészen más világba vezet a záró szám: Sosztakovics 1960-ban komponált drámai 8. vonósnégyesét a fasizmus és a háború áldozatai emlékének ajánlotta, a műből a kiváló brácsaművész és karmester, Rudolf Barsaj készített Kamaraszimfónia címmel vonószenekari átiratot. A híres velencei zeneszerző-fivérek idősebbik tagja, Alessandro Marcello csodálatos lassú tétellel ékes Oboaversenye a hangszer repertoárjának alapköve: jelentősége mellett mi sem érvel jobban, minthogy J. S. Bach felvette csembalóátiratainak sorába.

A hangverseny szólistája a zenekar szólamvezető művésze, Karvaly Szilárd, karmestere Serei Zsolt lesz. 

Hirdetés
további programok
2020-10-22

“A néma forradalom”

Film

Igaz történet alapján.

részletek
2020-10-19 - 2020-10-30

“Szürke árnyalatok” – kiállítás

Kiállítás

Fotókiállítás Gyirmóton.

részletek