Júlia – Párbeszéd a szerelemről


2019-10-19
Győr, Liget u. 55.
Színház
Visky András monodrámája, Ráckevei Anna Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes Művész előadásában, a Pesti Magyar Színház produkciója.
Hirdetés

A Szabó K. István rendezte darabot október 19-én szombaton 18 órától láthatják az érdeklődők az Újvárosi Művelődési Házban (Győr, Liget u. 55.).
Júlia a szerző édesanyja, akit hét gyerekével együtt kitelepítenek a román hatóságok a Duna-deltába. A család szétszakad, hiszen a férjet, az apát ugyanezek a hatóságok 22 év börtönre ítélik. A józan ésszel felfoghatatlan helyzetben az anya hite, szerelme tartja meg a szétesett és szinte a halálba lökött családot és az, hogy még ebben a képtelen helyzetben is képes a humorra és az öniróniára. A politikai akarattal szemben Júlia megtalálja a rámért sorsban azt a kiutat, ahol a diktatúra nem férhet hozzá. A fájdalom ellen az érzelem és a belső erő szabadságát. Ráckevei Anna színészi és emberi ereje ad hitelt ehhez a szerephez. Saját megélt fájdalmait, érzelmeit, anyaságát állítja támaszul Júliának. Így egyszerre két nőről tudunk meg megrendítően sokat.

Hirdetés
további programok
2019-12-21

Éneklő betlehem

Előadás

Előadja: Markó-Valentyik Anna

részletek
2019-12-12

Advent a kamarában

Ünnep

Kézművesvásár.

részletek