II. Győri Halnapok
Győr városa gazdag a halételeket kínáló éttermekben, széles választékkal várja a helybélieket és a vendéket egyaránt. A halételek elkészítése azonban tájegységenkét változó. Ezt a változatos kínálatot vonultatja a fel a hétvégén a Halnapok rendezvénye. Az ország jobbnál-jobb éttermei kínálják majd a különleges, a tájegységekre jellemző halételeket a Radó szigeten:
5 féle, – többek között szegedi, balatoni, szigetközi és bajai – különböző ízesítéssel készülő halászlé mellett a hagyományos harcsapaprikás, és halburber is képviselteti magát. Kifejezett újdonság a harcsacsinta, amelyről még mi magunk sem tudjuk, hogy édes vagy sós palacsinta… Az ínyenceket egészben sütött süllő, keszeg és kárász várja.
Természetesen azok sem maradnak éhesen, akik nem kedvelik a halételeket. Őket többek között churros, kürtőskalács és lángos várja.
„Egy apró adomány – egy nagy ünnepi ölelés.”
A Szabad Szárnyak Egyesülete december 15-18-ig között ádventi jótékonysági gyűjtést szervez. Rászoruló, hátrányos helyzetű családok számára tartós élelmiszerek (konzerv, olaj, tartós tej, szaloncukor) karácsonyi díszeket, jó állapotú fejlesztő játékokat, mesekönyveket és ajánlhatnak fel.
részletekFények,illatok,ünnep!- II. Öttevényi Karácsonyi Vásár és Kézműves Sokadalom
Immár második alkalommal kerül megrendezésre december 14-én 10 és 18 óra között Öttevényen a Földváry Kastélyban a Karácsonyi Vásár: 65 termelő várja az érdeklődőket, kincseket keresőket. A vásáron mindenféle termék megtalálható lesz: sajtok, borok, kerámia tárgyak, ékszerek, díszek és megannyi érdekesség.
részletek