II. Győri Halnapok


2022-09-29 - 2022-10-01
ingyenes program
Szeptember 30. és október 2. között a Radó szigeten.
Hirdetés

Győr városa gazdag a halételeket kínáló éttermekben, széles választékkal várja a helybélieket és a vendéket egyaránt. A halételek elkészítése azonban tájegységenkét változó. Ezt a változatos kínálatot vonultatja a fel a hétvégén a Halnapok rendezvénye. Az ország jobbnál-jobb éttermei kínálják majd a különleges, a tájegységekre jellemző halételeket a Radó szigeten:

5 féle, – többek között szegedi, balatoni, szigetközi és bajai – különböző ízesítéssel készülő halászlé mellett a hagyományos harcsapaprikás, és halburber is képviselteti magát. Kifejezett újdonság a harcsacsinta, amelyről még mi magunk sem tudjuk, hogy édes vagy sós palacsinta… Az ínyenceket egészben sütött süllő, keszeg és kárász várja.

Természetesen azok sem maradnak éhesen, akik nem kedvelik a halételeket. Őket többek között churros, kürtőskalács és lángos várja.

Kapcsolódó témák: #halnapok |
további programok
2024-05-30 - 2024-06-30

Emberé a munka, Istené az áldás

„Emberé a munka, Istené az áldás” címmel nyílik időszaki kiállítás 2024. május 30-án csütörtökön 17.00 órakor a Triangulum Galériában (Gutenberg tér 2.). A tárlat Szabó Béla fotóművész Nagyboldogasszony-székesegyházról készített képeit mutatja be.

részletek
2024-05-26

Szekeres Tamás – 25 év az Omegában

Győrbe érkezik a klasszikus elemekkel ötvözött, nagyrészt Omega dalokból álló különleges produkció.

részletek