Idén is lesz Ladikos Fesztivál


2023-06-10
ingyenes program
Fergeteges hangulat a mecséri Duna parton.
Hirdetés

Különleges zenei produkciókkal, gasztronómiai érdekességekkel, villányi borok kóstolójával és kézműves vásárral várják idén is az érdeklődőket a mecséri Duna parton a XVIII. Ladikos Fesztiválra június 10-én. Az idei Ladikos húzóneve a Kossuth díjas népdalénekes és néprajzkutató, Lovász Irén, de nagyon ígéretes az ország legrégibb táncegyüttesének, a Szanyi Bokréta Néptáncegyüttesnek a műsora is. Az igazi „Ladikos hangulatot” a zene, a tánc, a vásári komédiások, fotó- és képzőművészeti előadások, kézműves foglalkozások, gasztronómiai különlegességek, bor- és pálinkakóstolók teremtik meg idén is. 

A fesztivál pénteken este lovaskocsis-táncos felvonulással kezdődik, szombaton pedig az eddig megszokott „Ladikos” színvonalú programokkal várja a fesztiválozókat.

A Szigetköz szívében, Mecséren idén immáron 18. alkalommal megrendezésre kerülő Ladikos Fesztivál az ország egyik legkiemelkedőbb kulturális rendezvényévé vált: évről évre mintegy száz fellépőt és több ezer látogatót vonz magához.  

A program idén is bővelkedik nagy nevekben, értékes fellépőkben. Fellép a Buda Pesme, a Boll Weevil Folk Blues Band, a Fajkusz Banda, a Fricska Zenekar, a Fanfara Complexa, a Kalász Banda, a Kolo Slavuj, Korpás Éva, Lovász Irén, a Magos Zenekar, Ocskay Brigitta, Mesics György és a Somló Banda, a Somos Zenekar, a Tokos Zenekar, a Cserók Táncegyüttes, a Napraforgók Táncegyüttes, a Szanyi Bokréta Táncegyüttes, a Soproni Kacagány Táncegyüttes, a Mecséri Vegyeskar és Zenemühely, az Aranymálinkó Tánccsoport, valamint a Mecséri gyermektáncosok.

A rendezvény jó hangulatáról a zenekarok és fellépők mellett szokás szerint több kiegészítő program is gondoskodik. 

A Ladikos Galériában a Kovács-Simon Pajtában gyermekfoglalkozások, filmvetítés és előadások lesznek. Itt kerül bemutatásra Jakab Mihály „Dudások” című kiállítása.

Idén is lesz Ladikos Lakoma főzőverseny, a szokásos bor- és pálinkakóstolók, Folkkocsma, Kézműves- és gyerekfoglalkozások, kirakodóvásár is.

A program sikeréhez nagymértékben hozzájárulnak a segítő kezet nyújtó helyi cégek és vállalkozások. Mecsér Önkormányzatának támogatása mellett, kiemelt támogató évek óta a mosonmagyaróvári Nolato Magyarország Kft, a helyi Jáger és Társa Kft, a Forrás Üzletlánc, illetve a Varga ABC is, de immár évek óta támogatók között szerepelnek a fesztivál távolabbi és közeli szponzorai, mint az Iconomix, a FAMEX Kft, a KMA Technik vagy a Szigetköz Lelke Pálinka Manufaktúra is. A fesztivál kiadványainak tervezését Klebercz Gábor és grafikai stúdiója végzi, kivitelezésüket a győri Varázsceruza BT vállalta.

További információ: www.ladikosfesztival.hu

Kapcsolódó témák: #Ladikos Fesztivál |
további programok
2023-06-08

MCC: Törökország és Oroszország bonyolult kapcsolata az ukrajnai háború tükrében

A Mathias Corvinus Collegium győri képzési központnak vendége június 8-án Michael Reynolds lesz, aki ismerteti a két nagy geopolitikai szereplő, Törökország és Oroszország közötti összetett kapcsolatot, valamint azt, hogy miként befolyásolja ezt a kapcsolatot az Ukrajnában zajló konfliktus.

részletek

Városrészi monográfia: Ménfőcsanak és Gyirmót

Június 5-én (hétfőn), 17 órakor a Bezerédj-kastély Művelődési Házban (9012 Győr, Győri út 90.) a városrészi monográfiák közül megismerkedhetnek Ménfőcsanak és Gyirmót városrész közösségeivel.

részletek