Hétvégére ajánljuk!


2021-06-07 - 2021-06-12
Szabadidő
ingyenes program
Ez a hétvége kicsit csendesebbnek ígérkezik az elkövetkezőknél, de összeszedtünk egy csokorra való programot, amire érdemes ellátogatni, valamint a jövő hét elejére is kínálunk eseményeket összeállításunkban.
Hirdetés

Pénteken 16.15-től az Alzheimer című dokumentumfilmet vetítik ingyenesen a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér klubjában. Meghívott vendég: Dr. Menyhárt Miklós főorvos, az első magyar Alzheimer Café alapítója.

Szintén pénteken nyílik a Torula +/- 1,5 méter című kiállítás 17 órakor a Budai út 7. szám alatt. A programramban 18 órától pop up koncert szerepel, Szakács Krisztián (basszusgitár), Marek Róbert (gitár, zongora), Balogh Norbi (dob) és Molnár Csenge (cselló) részvételével. A zenekar az Aurora Film és Színház “A Vád” című előadás zenéjét játssza. Zeneszerző: Marton Szabolcs.
A kültéri installációk , az interaktivitásra sarkalló szabadtéri alkotások az elmúlt időszak élményeit, a bezártságot és a pandémai hatásait boncolgatják. A beltéren Gazsó Attila Karanténnapló című fotókiállításával és tengerhang projekttel várja az érdeklődőket a művésztérben. A július 2-ig megtekinthető installációk a megélt traumákra és azok feldolgozására reflektálnak, s pozitív szemléletet kívánnak hangsúlyozni a résztvevők számára.

A Tánc címmel folytatódnak a Széchenyi Open Art Night vetítések a Széchenyi István Egyetem Menedzsment Campus épületén, a Bécsi kapu téri Karmelita templomnál és a Szent István úton, a Megyei Kormányhivatalnál lévő kivetítőn, minden este 21 órától.

Az Újvárosi esték programsorozat idei nyitó előadása június 12-én szombaton, 18 órakor lesz az Újvárosi művelődési Házban. Örkény István novelláiból olvas: Mácsai Pál, Kossuth- és Jászai Mari díjas színművész; cimbalmozik: Lukács Miklós, Magyar Művészetért díjas.

A Szent László Látogatóközpont egységei közül a Püspökvár-Toronykilátó és a Boldog Apor Vilmos Emlékkiállítás a hét minden napján 10.00-18.00 óra között látogatható. Szintén minden nap 10.00-17.00 óra között tekinthető meg a Káptalandomb 13. számú épület udvarán lévő kiállítótérben a Szent László herma.

Szük Ödön születésének 80. évfordulója alkalmából rendeztek emlékkiállítást a Triangulum Galériában, amely július 4-ig, csütörtöktől vasárnapig 10-18 óra között látogatható ingyenesen.

Tóth László fotóiból látható kiállítás Models címmel a győri (VOKE) Arany János Művelődési Házban (Szárnyaskerék épülete), július 30-ig, naponta 10-17 óra között.

Június 14-től 20-ig rendezik meg Győrben a 16. Magyar Táncfesztivál és 6. Gyermek Táncfesztivált. Az ünnepélyes megnyitóra hétfőn 19 órakor kerül sor az Apátúr-házban, ahol a Magyar Nemzeti Balett Tűzmadarak című előadását láthatják az érdeklődők, majd közönségtalálkozó és vetítés lesz. A Táncfesztivál programja ITT található.

Revóczky Ottília (hegedű) és Bor Péter (brácsa) kamarakoncertjén vehetnek részt az érdeklődők június 14-én (hétfőn) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtárban (Baross u. 4.). A műsorában a zeneirodalomgyöngyszemeiből válogatnak az előadók.

Fotográfusok lettünk címmel frissen végzett fényképészek felvételeiből nyílik kiállítás június 15-én (kedden) 17 órakor a József Attila Művelődési Házban (Móra park 1.). A kiállítást Szabó Béla fotóművész nyitja meg. A tárlat egy hónapon át hétköznapokon 10.00-16.30 óráig, díjmentesen látogatható.

Növényvédelmi anomáliák a kiskerti növényeinknél címmel előadást és szaktanácsadást tartanak június 15-én 16.30-tól a megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.Előadó Lévay László növényvédelmi szakmérnök, a beszélgetést Nagykutasi Viktor, a Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesület elnöke vezeti. A program ingyenes, de csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

A Zichy-palota udvarán, a Belvárosi Gyerekudvarban látható majd Csukás István és Szántó Viktória Ágacska című zenés meséje az Aranyszamár Bábszínház előadásában június 22-én 17 órától. A mutatványos bábos színészpár gurulós kocsijával járja a világot – így érkeznek az előadás helyszínére is. Dalolnak, játszanak ajd egyszer csak leesik egy ág a föléjük magasodó fáról. Elkezdődik Ágacska csodás története, amely során a kancsali Dani kacsa, az állandóan röhögő Berci béka és a bátor Pösze egérke elindulnak, hogy megkeressék az embert, aki tudomásuk szerint, ki tudja őket gyógyítani bajukból. Útjuk során igaz barátságot kötnek, s a történet végére nemcsak a kis állatok, de a nézők, s a játszók is igazi boldogságra lelnek. Csukás István meséjét bábszínpadra alkalmazza: Szántó Viktória, zeneszerző: Bakos Árpád, rendező: Érsek-Csanádi Gyöngyi. Szereplők:Baranyai Anita és Tóth Mátyás.

Érdemes tudni, hogy a zárt térben tartott rendezvények csak védettségi igazolvánnyal látogathatók!

Hirdetés
további programok

Sikeres projektet zárt a tankerületi központ

„A „KÉK”projekt a Győri Fekete István Általános Iskolában, a Kimlei Nemzetiségi Általános Iskolában és a Tápi József Attila Általános Iskolában valósult meg.

részletek

Ma este is irtják a szúnyogokat

A Győr-Szol Zrt. folytatja a kémiai szúnyoggyérítést földi beavatkozással.

részletek