Hétvégére ajánljuk!


2021-04-29 - 2021-05-02
ingyenes program
Majális és Anyák napi közösségi programok helyett május első hétvégéjére csak néhány online eseményt tudunk ajánlani.
Hirdetés

Székely Csaba: Homokszörny című drámáját a RÉV Színház színészei és meghívott művészek olvassák fel április 30-án 17 órától online.

Öt nő és öt férfi. Mindannyian szeretnek. A kérdés csak az, hogy mikor kit, és mennyi ideig és persze, hogy mennyire. Szakítanak, összejönnek, új kapcsolatra vágynak, de leginkább a magányra. Székely Csaba remek humorral mutat utat a párkapcsolatok útvesztőjébe. Nevetünk, de könnyes a szemünk, mert néha magunkra ismerünk.”  Rendező: Balla Richie. A videót a későbbiekben a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér hivatalos Facebook oldalán és YouTube csatornáján is megtekinthetik, díjtalanul.

Anyák napi matinét tart online a Vaskakas Bábszínház május 2-án 11 órától, melyet ingyen online tekinthetnek meg a gyerekek. A Lúdas Matyi című darabot Fazekas Mihály azonos műve alapján Hajós Zsuzsa írta. A zenés előadás a felnőtté válásról, a hatalomról, a bosszúról és az anyai szeretet erejéről szól. Az előadás ITT tekinthető meg.

Jávori Ferenc Menyasszonytánc című klezmer musicaljét mutatja be online a Győri Nemzeti Színház április 30-án 15 órától. A darabot Indig Ottó Torockói menyasszony című színműve nyomán Kállai István és Böhm György írta. “Az identitáskeresés, a különböző hagyományokkal rendelkező közösségek együttélésére jellemző súrlódások és egymásra találások bemutatása a zene a legmegfelelőbb közeg.” (Jávori Ferenc) Erdélyben, egy románok, magyarok és zsidók lakta településen András éppen legénybúcsút tart. Házasodni készülne, de menyasszonyának nincsenek hivatalos iratai. A katolikus családban nevelkedett Rózsiról az esküvő előtt kiderül, hogy zsidó. A faluban elszabadulnak az indulatok..” A győri előadást Forgács Péter rendezte. További részletek ITT.

Hirdetés
további programok
2021-05-21 - 2021-06-12

Gaál András festőművész kiállítása

Kiállítás

Két hazában - festmény kiállítás.

részletek
2021-05-21

Napsugár-hívogató

Zene

Megzenésített népdalok, versek csendülnek fel.

részletek