Hétvégére ajánljuk!


2021-10-21 - 2021-10-23
Szabadidő
ingyenes program
A hétvégén városszerte megemlékezünk az 56-os forradalom és szabadságharc hőseiről, de érdekes szabadidős program is várnak ránk az ünnepi napokban.
Hirdetés

Az 1956-ban elesett, Újvárosban eltemetett áldozatokra emlékeznek október 22-én péntek, 11.30-tól az Újvárosi temetőben. Beszédet mond Szeles Szabolcs alpolgármester, közreműködik dr. Lukácsi Zoltán kanonok, plébános, az Újvárosi Művelődési Ház kórusa és Lázár Attiláné hegedűn.

A Szent László Látogatóközpont kiállításai és létesítményei október 23-án is várják a látogatókat 10-18 óra között.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire és hőseire emlékező ünnepség október 23-án 9.15-kor kezdődik Győrben. 9.15 óra: A város vezetői koszorút helyeznek el Szigethy Attila emléktáblájánál a Városháza I. emeleti folyosóján. 9.30: Koszorúzás a Szigethy Attila domborművénél, a Dunántúli Nemzeti Tanács egykori működési helyén a Szent István út 5. számú háznál. 10 óra: Koszorúzási ünnepség a Bisinger sétányon, a Golgota emlékműnél. Megemlékezést tart dr. Pergel Elza alpolgármestere, beszédet mond Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő. Az ünnepi műsorban, melynek címe „Mindig új élet lesz a vérből…” a MATE Kaposvári Campus Rippl-Rónai Művészeti Intézet I. éves színészhallgatói közreműködnek.

A Karzat Színház szabadtéri közösségfejlesztési utcaszínházi programokat tart. Október 22-én pénteken 10 órától a Városház Téren, szombaton 10-től a Malom ligetben, 16 órától a Széchenyi téren, október 24-én vasárnap 10 órától a Győri Jégsport Központ (műjégpálya) előtti téren, 16 órától az Adyliget Várjátszótéren (Adyvárosi-tó).

A Győri Automobil és Motor Club Veteránjármű kiállításra és alkatrész börzére várja az érdeklődőket az Audi Aréna parkolójába október 23-án szombaton délelőtt. A belépés ingyenes.

Nemzetközi Éremgyűjtő Találkozót tartanak október 24-én vasárnap 8 és 13 óra között a Veres Péter Mezőgazdasági Szakközép- és Szakképző Iskolában (Régi Veszprémi út 1-3.). Éremcsere, fém- és papírpénzek, kitüntetések, érmék és plakettek, jelvények, régi képeslapok, bélyegek, metszetek, részvények, telefonkártyák, egyéb régiségek cseréje, adásvétele. A belépés díjtalan.

további programok
2024-06-22

A Káptalandomb a Múzeumok Éjszakáján is vár!

Az ingyenes programokhoz a helyszínen lehet csatlakozni előzetes regisztráció nélkül.

részletek
2024-06-14

Rákász Gergely koncert a Bezerédj-kastélyban

Égi és földi hatalmak köszöntik a 100 éves, de kora ellenére nagyon is virgonc Kék Rapszódiát.

részletek