Hétvégére ajánljuk!


2021-10-14 - 2021-10-16
ingyenes program
Az előttünk álló hétvége is bővelkedik programokban, a színházban a Szerelmes Shakespeare bemutatója lesz, A Filharmonikus Zenekar az Órömódát adja elő, a Zichy palota pedig Esküvői kiállítás helyszíne lesz.
Hirdetés

Szigetközi impressziók címmel nyílik Tálos Péter fotóművész tárlata október 15-én pénteken 18 órakor a Bezerédj-kastélyban. A kiállítást Alexay Zoltán fotóművész nyitja meg. A tárlat november 30-ig látogatható az intézmény nyitva tartási idejében.

Szüreti táncházat tartanak október 15-én 20 órától a Rómer Házban. Nagy Róbert tart előadást a szüreti hagyományokról, népi mesterségek bemutatót tart Gerencsér Enikő kékfestő. A táncházban közreműködik Németh Dénes és zenekara, a táncokat Fábián Szabolcs (Csutkó) tanítja be.

Nádorváros közösségei mutatkoznak be egy egész napos rendezvénysorozaton október 15-én a Generációk Házában és a Központi könyvtár klubhelyiségében. Részeltek ITT.

12 ország 200-nál is több különleges cicája érkezik a hétvégén a győri egyetemi csarnokba. A nemzetközi macskakiállítás szombaton 9.30-17.30, vasárnap 9.30-16.30 között várja a látogatókat.

Ezen a hétvégén rendezik az Esküvői kiállítást a Zichy-palotában, ahol a házasulandók mindent egy helyen megtalálhatnak, ami a nagy naphoz szükséges.

Mesélő téglák történelmi bemutató és kiállítás megnyitó várja az érdeklődőket október 16-án Pannonhalmán a Portán. Lesz termelői piac és kézműves vásár, hagyományőrző- és kézműves foglalkozás, tudás- és bátorságpróba.

A Generációk Háza idén is megtartja őszi rendezvényét, a Tök jó napot, a gyerekeket, családokat október 16-án szombat 10-13 óra között várják a Hermann Ottó utca 22. szám alatt. Részletek ITT.

Az idei győri pink futást október 17-én vasárnap 15 órától rendezik az Aranypart II.-ön. A szervezők ezúttal i a rákszűrés fontosságára kívánják felhívni a figyelmet és adományokat gyűjtenek az Esély a Gyógyulásra Rákbetegek Győri Egyesülete számára.

A Szegény Dely Mári című balladajátékot láthatják az érdeklődők az Újvárosi Művelődési Házban szombaton 18 órakor. Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna és Gülch Csaba A vérző liliom című műve nyomán kidolgozott szöveget Tóth Aliz adja elő. Rendezte: Sződy Szilárd.

Örömóda – a Győri Filharmonikus Zenekar ad koncertet október 16-án 19 órától a győri Loyolai Szent Ignác Bencés templomban (Széchenyi tér 9.). Műsor: L. van Beethoven: IX. (d-moll) szimfónia, op. 125. 

Október 17-én ismét Győri Régiségvásár lesz a Tarcsay úti piactéren. Vasárnap 7-14 óráig találhatunk a vásárban régi tárgyakat, a gyűjteményünkbe új darabokat, szép használati dolgokat, kincseket!

Kapcsolódó témák: #macska kiállítás |
további programok
2022-10-01

Szüreti nap lesz a Ménfőcsanakon

2022. október 1-jén (szombaton) 15 órától a Bezerédj-kastély Művelődési Ház udvarán (Győr, Győri út 90.) Szüreti Nap kezdődik. Köszöntőt mond Szabó Jenő önkormányzati képviselő. A programokon való részvétel ingyenes! Kulturális műsorszámok mellett gasztronómiai örömök!

részletek