Hétvégére ajánljuk!


2021-08-04 - 2021-08-06
Szabadidő
ingyenes program
Ezen a hétvégén a barokké a főszerep Győrben, de városunkban ad koncertet a világszerte ünnepelt operaénekes-karmester Placido Domingo pénteken, szombaton pedig orgonamuzsikát hallgathatunk két helyszínen is. Válogassanak a gazdag győri hétvégi programkínálatból!
Hirdetés

A Barokk hétvégén koncertek, előadások, felvonulás, esküvő, gyermekprogramok, kirakodóvásár várja az érdeklődőket. Részletes program ITT.

Placido Domingo koncertje augusztus 6-án 20 órakor kezdődik a Dunakapu téren.  A koncerten elhangzanak örökzöld slágerek, népszerű áriák, musical-és operett részletek, köztük a Virtuózok főcímzenéje a Győri Filharmonikusok tolmácsolásában, melyet a Maestro fia, Plácido Domingo Jr. komponált. Közreműködők: PLÁCIDO DOMINGO, bariton; Adela Zaharia, szoprán; Balázs-Piri Soma zongora, Plácido Domingo Junior, vendég fellépő Győri Filharmonikus Zenekar, vendég karmester: EUGENE KOHN.A  rendezvényre való belépés a jegy, valamint a védettségi és személyi igazolvány felmutatásával történik. A belépőjegyek nem helyre szólnak, az ülőhelyek érkezési sorrendben foglalandók el,19 óra 50 percig.

Tanai Guzorán Anna textilművész kiállítása nyílik augusztus 6-án 17 órakor a győri Orosz-Magyar Egyesület szervezésében a Múzeumházban (Bécsi kapu tér 4.).

A Győr-újvárosi egyházközség augusztus 7-én, szombaton este 18 órától tartja az ünnepi Urunk színeváltozása búcsú-ünnepét a Győr-Újvárosi Urunk Színeváltozása Templomban (Kossuth Lajos u. 42.). A szentmisét dr. Veres András megyés püspök mutatja be a templom fennállásának 180. évfordulója alkalmából.

Koncertet ad a Blandet (Filep Xaver orgonista, Domján Ákos zongorista) az Orgonák Éjszakáján, augusztus 7-én 21.30-tól a Kossuth utcai Református Templomban. Bachtól a Hungárián és az ABBA-n át a Jégvarázsig csendülnek fel dallamok. Az esemény védettségi igazolvánnyal, ingyenesen látogatható.

 „Jazztől a klasszikusokig, hammondra hangolva!” címmel ad koncertet a DOB (Digital Organ Band: Kovács Zoltán-orgona, Martos Attila-nagybőgő, Banai Szilárd-dob) augusztus 7-én 20 órától az Orgonák éjszakáján a Radó szigeti Zenepavilonban A részvétel ingyenes!

2. világháborús történelmi kavalkád és egy kis hidegháború címmel családbarát hagyományőrző rendezvényt szerveznek Dunaszegen a La Curia Étterem és Kemencés Udvarban (Somosalja u. 1.)  augusztus 8-án 9- 17 óráig.  

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kőtára (Bécsi kapu tér 5.) a helyszíne a Győri Filharmonikus Zenekar Zenélő udvarok sorozatának augusztus 8-án 18 órától. Program: Vonósnégyes, közreműködik: Bónitz Márton, Ráczné Nagy Andrea, Rácz István, Molnár Dénes. A belépés díjmentes.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes augusztus 8-án, vasárnap Győrben lép fel a Barokk Esküvő programsorozat részeként, 19 órától a Dunakapu téren adja elő A Tenkes kapitánya című előadását.

Kapcsolódó témák: #hétvégi progrmajánló |
Hirdetés
további programok
2022-08-20

II. Pinnyédi Hídpiknik

Második Pinnyédi Hídpiknik Magyarország születésnapján!

részletek
2022-08-26 - 2022-09-25

Kényszerpálya vagy lehetőség

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum tisztelettel meghívja Önöket 2022. augusztus 26-án 17 órára a Kényszerpálya vagy lehetőség - 155 éve történt a kiegyezés című időszaki kiállítás megnyitójára.

részletek