Hétvégére ajánljuk!


2021-07-22 - 2021-07-24
ingyenes program
A szombati Hooligans nagy koncertje mellett kiállításokra mehetünk, sportolhatunk az Aranyparton vagy megnézhetjük, hogyan táncolnak a kutyák.
Hirdetés

A HOOLIGANS koncertje szombaton 21 órakor kezdődik a Dunakapu téren. Az együttes az elmúlt huszonöt évben sikert-sikerre halmozva lépdeltek előre, gyakorlatilag nincs olyan színpada Magyarországnak, ahol ne játszottak volna és leginkább teltház előtt teszik mindezt. A zenekar pályafutásáról számadatok is léteznek a statisztikákban, de a legbeszédesebb a közel 20 rádiós sláger, melyeket az évek múltával sem hanyagolnak a rádiós szerkesztők. Gondoljunk csak a Királylányra vagy akár a Félemberre, de biztosan elhangzik ezen az estén is a Legyen valami, a Paradicsom és a Tartson örökké a sok ismert sláger mellett. Az idáig megjelent lemezeik mindegyike elérte az aranylemez státuszt, de akad köztük tripla platinalemez minősítésű korong is. A látványos koncertjeiről híres banda a közel kétórás show alatt ezúttal is kitesz magáért! A nagykoncert védettségi igazolvánnyal látogatható. Esőnap: július 25-e, 20:00-22:00 óráig.

A Kultúrstrandon július 25-én vezetett túrák indulnak 10 és 14 órakor a Püspökerdei-holtágon kiépített kajak kenu tanösvényen, melyeket  a Pisztráng Kör tapasztalt szakemberei vezetnek. Az “Erdőfürdő” analógiájára készített meditatív, természetközeli vízi útvonal segít elmerülni nem csak a Püspökerdei-holtág vízi élővilágában, de saját megéléseinkben egyaránt.
Azért a kis bolondságért… – magyar népi pajzánságok” – Fabók Mancsi Bábszínháza előadása – felnőtteknek az Aranypart II-ön, a Kultúrstrandon július 25-én 19 órától. Pajzán históriánk forrásai a magyar népi szerelmes történetek, szerelmi kiokosítók hol szomorú, hol víg gyűjtései. Vásári bábjátékunk végig kíséri, hogyan lesz a szerelmi tűzkeresztségen éppen csak átesett leánykából e téren sokat tapasztalt, meglett asszony. A virágnyelven elbeszélt, legjobb ízű népi humorral fűszerezett történet fő témája „Ádámságunk” és „Évaságunk” az emberi élet különböző szakaszaiban. Szeretettel ajánljuk alig- serdült és korosabb nézőinknek egyaránt.

Kelet fehér aranya címmel látható egy nem mindennapi tárlat Bácsi Magda távol-keleti gyűjteményéből a Magyar Ispitában szeptember 26-ig. A kiállításon elsüllyedt hajók kincsei, kínai porcelánok és kerámiák láthatók a 10. századtól a 19. századig. A tárlat hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között látogatható.

A“Győr – Ipar – Történelem” című tárlat naponta 21 órától a Széchenyi István Egyetem Menedzsment Campus, a Bécsi kapu téri Karmelita templom és a Vízügyi palota homlokzatán látható. A Széchenyi Open Art Night – szabadtéri kiállításon az öt történelmi időszakot felölelő tematika az 1848-as szabadságharcot követő időszakig repít minket, s mutatja be a város fejlődéstörténetét.

A Púder Vol.4. – Are you sure you want to reset? címet viselő tárlat augusztus 14-ig látható a Torula Művésztérben (Budai út 7.) Bagi Attila, Dér Adrienn, Kárándi Mónika és Rózsa Luca Sára közös kiállítása az újrakezdés vízióját járja körül.

Legenda Aurea – Ereklyék vonzásában címmel látható állandó kiállítás a Káptalandomb 11. szám alatt. A tárlat latin címe a Győri Egyházmegyei Kincstárban és Könyvtárban őrzött XIV. századi könyvritkaságra utal, a magyar cím pedig azt szeretné érzékeltetni, hogy az ereklyék mennyire részei a múltunknak, hétköznapjainknak, ünnepeinknek már sok-sok évszázad óta. A nagy ívű tárlat középpontjában a Szent László herma és a Könnyező Szűzanya-kegykép története és kultusza áll. A kiállítást egy összefoglaló film zárja, melyben a látogató összegzést és lelki elmélyülést kap a témáról. A tárlat minden nap 10 és 18 óra között tekinthető meg.

 Vasárnap érdemes kilátogatni a nagyszentjánosi sportpályára az első PeKe Napot rendezik meg. Kutyásokat, kutyabarátokat várnak, Az egész napos programsorozatban többek mellett kutyaszépségverseny, tanácsadás, dog-dancing bemutató is szerepel.

Kapcsolódó témák: #programok |
Hirdetés
további programok
2021-09-17 - 2021-09-19

Hétvégére ajánljuk!

Sportos programok, régiségvásár, piknik.

részletek
2021-09-21

Egy séta a demensekért

Szabadidő

Belvárosi séta.

részletek