Hédervár és a Szigetköz „LEG-jei” – Tekerj a Zöldbe!


2022-09-18
ingyenes program
Hirdetés

A szeptember 18-ára szervezett túrán Hédervárt és a Szigetköz „LEG-jeit” mutatják be.

A szigetközi község nem csak a kastélyáról híres. Itt nagyon sok olyan nevezetesség található, amiket túlzás nélkül lehet a legérdekesebbnek, a legöregebbnek, stb. nevezni.

“Először megnézzük Magyarország legrégebbi kocsányos tölgyfáját az Árpád-fát, ami legalább 850 éves. Bepillantunk az ország legrégebbi kápolnájába, majd folytatjuk utunkat a legkártékonyabb bogár emlékművéhez. Ezután Magyarország legszebb kastélyparkját keressük fel, ahol láthatjuk a híres „H” fát, majd a legeldugottabb történelmi látnivalóhoz megyünk a Kont-fához. Ezután a legszebb kerékpárúton fogunk közlekedni vadgesztenye és platánfa sorok között két kilométer hosszan Darnózseli és Lipót között. Lipótról visszatekerünk Hédervárra, ahol, miután már nagyon éhesek leszünk, a elfogyasztjuk a legfinomabb ebédet a Kerékpárosbarát Szolgáltatónál, a Park Panzió és Étteremben!  Hazafelé Ásványrárón a Kerékpárosbarát Szolgáltató Esztella Cukrászdában nagyon finom sütivel és fagyival csillapítjuk édességhiányunkat” – írják a szervezők.

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.

Találkozó 9:45 órakor a Jedlik híd Egyetem felöli oldalán, az Erzsébet-híd (Vásárhelyi Pál híd) emlékműnél. Rövid eligazítás után legkésőbb 10.00-kor indul a túra.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a bringamaniagyor@gmail.com email címen kell, a telefonszám, név és életkor megadásával.

A rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt!

Bukósisak használata erősen ajánlott, a KRESZ szabályainak betartása kötelező!

Találkozó: 2022.09.18. 9:45 órakor

Indulás:  2022.09.18. 10:00 órakor Győr-Révfalu, Erzsébet-híd emlékmű

Érkezés: 2022.09.18. 18:00 órakor Győr-Révfalu, Erzsébet-híd emlékmű

Táv: 59 km

Túravezető: Laposa Tibor +36 70 286 3665 okleveles kerékpártúra vezető (VAVÖ), idegenvezető

Nehézségi fok: könnyű, családbarát

A program változtatásának jogát a szervezők fenntartják!

Kapcsolódó témák: #biciklitúra |
további programok
2022-10-01

Szüreti nap lesz a Ménfőcsanakon

2022. október 1-jén (szombaton) 15 órától a Bezerédj-kastély Művelődési Ház udvarán (Győr, Győri út 90.) Szüreti Nap kezdődik. Köszöntőt mond Szabó Jenő önkormányzati képviselő. A programokon való részvétel ingyenes! Kulturális műsorszámok mellett gasztronómiai örömök!

részletek