Fedezd fel Győrt!

Győrbe Gyere


2023-04-15 - 2023-04-16
Tematikus városnézések és élményprogramok Győrben.
Hirdetés

– Vendégségben a múlt század szemtanújánál – RÁBARANGOLÁS

   2023. április 15.  14:30-17:00

Kezdődjön új programunk egy kis időutazással! Először egy rövid séta során az elmúlt évszázad fordulóját, a város régi képét és a polgári élet történeteit elevenítjük fel.

Ezt követően vendégségbe megyünk. A város első szállodájának, az 1904-ben megnyílt Royal Meixner Hotelnek a  történetével ismerkedünk építésétől kezdődően. Eseményekben gazdag történelmi korszakon ívelnek át azok a történetek, amelyeken keresztül elvezet az út napjainkig. Miközben neve és tulajdonosai is többször változtak az elmúlt évszázadban, központi fekvésének köszönhetően a város életének igazi szemtanújává vált. Az épület átalakulásai összefonódnak a kereskedővárosból ipari várossá vált, majd a romvárosból talpraálló Győr történetével.

Sok fontos vendég látogatásának, érdekes eseményeknek volt szemtanúja sétánk mai célpontja, a ma már Danubius Hotel Rába*** nevet viselő szálloda.

Látogatásunk alkalmából kinyitjuk azokat az ajtókat, amelyek ismeretlen helyeket rejtenek, és azokat is, amelyek más nézőpontba helyezik a várost.

Ezen a napon nemcsak a hotelt járjuk be, hanem kis kávéházi beszélgetéssel, a hotelhez kapcsolható érdekes, nőkkel kapcsolatos történetekkel egészül ki a látogatás.

A program részvételi díja, ami egy kávé, tea elfogyasztását is tartalmazza: 4.000,- Ft

Találkozás: Baross út, Csónakos szobor

Bejelentkezés ide kattintva, vagy [email protected] címen, illetve telefonon: +36 30 2949174

– Litera-Túra

  2023. április 16.  15:00-17:00

Írók, költők, szerelmek…

Különleges “irodalomóra” részesei lehetnek vendégeink a Költészet Napja alkalmából. Ezzel a programmal az irodalmi élet győri szereplőiről emlékezünk meg egy irodalmi sétán.

A kellemes belvárosi városnéző sétán felidézzük Győr irodalmi vonatkozású emlékeit. Úgy válogatunk a látnivalók közül, hogy azokat a helyeket felkereshessük, amelyek az irodalmi élet jeles képviselőinek emlékét őrzik városunkban, szobrok, emléktáblák nyomán kutatjuk a várost.

Ez egy irodalmi séta, de nem csak könyvmolyoknak!

Az elmúlt 10 év egyik kedvelt programját új történetekkel színesítjük.

A séta különlegessége: vendégünk lesz Kisbakonyiné Hollósi Emese színháztörténész

Részvételi díj: 4.500,- Ft

Nyugdíjas, diák, pedagógus: 3.500,- Ft

Találkozás: Batthyány tér

Bejelentkezés ide kattintva, vagy [email protected] illetve telefonon: +36 30 2949174

Az időjárás függvényében a programváltozás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó témák: #városnézés |
további programok
2023-06-11

Kiállítás zárórendezvény: Tolnay Imre – A lélek gesztusa és geometriája

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum tisztelettel hív minden érdeklődőt 2023. június 11-én 17 órára Tolnay Imre - A lélek gesztusa és geometriája című kiállítás zárórendezvényére.

részletek
2023-06-05

Dohányosok egészségi szűrőprogramja

Az egészségkárosodások korai felismerése érdekében, a kiserek védelméért aktív korú dohányosok részére tartanak szűrőprogramot június 5-én, hétfőn 14-17 óráig a Szent Imre úti Rendelőintézetben a Győri járás lakosainak.

részletek