Séták az idővonalon júniusban

Gazdag programkínálat a Zichy-palotában


2021-05-31 - 2021-06-23
Győr, Liszt Ferenc u. 20.
Szabadidő
A Zichy-palota júniusban megnyitja kapuit és a Győri Művészeti és Fesztiválközpont szervezésében izgalmas programokkal várja a kultúra kedvelőit Séták az idővonalon címmel.
Hirdetés

Júniusban elsőként Királyi udvarok és hétköznapok a barokk korban címmel dr. Budai Lotti, a Rizsporos hétköznapok című blog szerzője tart előadást az európai divatot és szokásokat diktáló Napkirály versailles-i udvarának mindennapjairól június 3-án 19 órától.

Szó lesz többek között a kor higiéniájáról, és a testkultúráról, a divatról és a pletykákról. Megtudhatjuk miből készültek az első fogkefék, vagy azt, hogyan üzentek a hölgyek a legyezőjükkel a kérőknek. Ez az utazás titkokat és meglepetéseket tartogat, közel sem lesz unalmas történelemóra! Egy szál gitárral ad akusztikus koncertet Lóci június 9-én 19 órától.

Csorba Lóránt, a Lóci játszik alapító frontembere, basszusgitárosa és énekese hat éve tört be a magyar könnyűzenei életbe, amikor a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film zenéjének megírása után saját zenekarát, a Lóci játszikot megalapította. Dalaik nagy része azonban még mindig egy szál gitárral születik, így azok az eredeti, egyszemélyes felállásban is remekül működnek. Most élőben hallgatható meg többek között a Hajad kakaót és az Összetörve is jót című számok.

Múzsasirató címmel Grecsó Krisztián költő és Szabó Balázs énekes, zeneszerző műsora látható június 16-án 19 órától. Dialógusok, találkozások és átfedések egy különleges estén. Húrok és Grecsó-versek, új hang és öreg hangszerek. Grecsó felolvas, mesél és egy kicsit muzsikál, Szabó Balázs zenél, mesél, improvizál és egy kicsit felolvas.

A Belvárosi Gyerekudvarban látható majd Csukás István és Szántó Viktória Ágacska című zenés meséje az Aranyszamár Bábszínház előadásában június 22-én 17 órától. A mutatványos bábos színészpár gurulós kocsijával járja a világot – így érkeznek az előadás helyszínére is. Dalolnak, játszanak ajd egyszer csak leesik egy ág a föléjük magasodó fáról. Elkezdődik Ágacska csodás története, amely során a kancsali Dani kacsa, az állandóan röhögő Berci béka és a bátor Pösze egérke elindulnak, hogy megkeressék az embert, aki tudomásuk szerint, ki tudja őket gyógyítani bajukból. Útjuk során igaz barátságot kötnek, s a történet végére nemcsak a kis állatok, de a nézők, s a játszók is igazi boldogságra lelnek. Csukás István meséjét bábszínpadra alkalmazza: Szántó Viktória, zeneszerző: Bakos Árpád, rendező: Érsek-Csanádi Gyöngyi. Szereplők:Baranyai Anita és Tóth Mátyás.

Vándor Éva egyszemélyes játéka Shirley Valentine-t idézi meg a palotában június 23-án 19 órától. Mrs. Bradshaw, született Shirley Valentine évtizedek óta már csak a konyhai falnak beszél. Mert ha a férjéhez szól, olyan, mintha a falnak beszélne. Ezért inkább az igazi falat választja. De talán mégsem zárult be végleg minden kapu. Ki tudná megmondani, a világ bármely táján hány hasonló, középkorú asszony ismer magára Shirley sorsában? Hányan és hányszor gondoltak arra, hogy ki kellene lépni a háztartás és a házasság monotóniájából, a megunt háziasszonyi és családanyai szerepből és elmenni messzire? Mindent otthagyni és új életet kezdeni. Megkeresni régi énünket és mai igazibb önmagunkat.

A programok védettségi igazolvánnyal látogathatók!

További információk ITT.

Kapcsolódó témák: #zichypalota |
további programok

Találkozások és támogatások

Több támogatást is átadott a napokban a polgármester, így az éppen világversenyen bizonyító Ihász Veronika, valamint az egyetem turizmus és vendéglátás tanszékének képviselői is örömmel érkeztek a városházára dr. Dézsi Csaba Andráshoz. Az egyenként 300 ezer forintos támogatás nagy segítséget jelent az érintetteknek, akiket szakterületükről, ott szerzett eddigi tapasztalataikról, kihívásaikról is szívesen kérdezett a városvezető.

részletek