Kerékpárral a zöldbe

Fertő-tavi tekergés


2023-06-17
ingyenes program
Laposa Tibor kerékpártúra vezető ezúttal Fertő-tavi tekergésre hívja az érdeklődőket, június 17-én, szombaton.
Hirdetés

„Június 17-én Győrből és Sopronból indulunk kerékpártúrára. Megállunk a Tómalomnál, majd Fertőrákosnál átlépjük a határt. A világhírű víziszínpad mellett már vár bennünket a hajó, ami átvisz Illmitzbe. Itt megnézzük a „barokk” szamarakat, a szikestóban rácsodálkozunk a madarak sokféleségére. Távcsövet hozzatok magatokkal!

Ezután eltekerünk Mekszikópusztára, ahol megtudjuk e név eredetét. Utunkat a Lászlómajor, Bemutató Majorság – Fertő-Hanság Nemzeti Park felé vesszük, de előtte a kanyarban megfigyeljük a védett ürgék mindennapjait. A Lászlómajorban, az Esterházyak egykori gazdasági központjában az interaktív, élővilággal és a régi mesterségekkel foglalkozó kiállítások mellett egy fűszernövénykerttel és régi magyar háziállatokkal is megismerkedhetünk. A közelben madármegfigyelő helyről is nézhetünk madarakat.

Sarródon megnézzük Magyarország legnagyobb nádfedeles épületét, (a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság épülete), majd bepillantunk a Tájházba. Fertődön megnézzük a Cziráky Margit Rózsakertet, ami most pompázik, majd utána körbe tekerünk a kastély parkjában. Kerékpártúránkat a Kerékpárosbarát Szolgáltató Gránátos Étteremben vadragu levessel, friss kenyérrel, „Fertődi-szörppel” és rétessel zárjuk.


Gyülekező a Győri Vasútállomáson: 8:35 órakor
Gyülekező a Soproni Vasútállomáson: 10:15 órakor
Indulás a Soproni Vasútállomástól: 10.30 órakor

A rendezvényre a GYSEV külön kocsikat biztosít a kerékpárosok és a kerékpárjaik számára a Győrből 8.51-kor induló vonaton. A külön kocsiban maximum 30 kerékpárosnak van hely! Helyfoglalás a regisztráció sorrendjében történik, jelentkezzetek minél előbb!

A túrát követőn hazautazás Fertőszentmiklós állomásról (3,5 km Fertődről végig kerékpárúton) különkocsikkal Győrbe (19:05) vagy Sopronba egyénileg (18:52).

A vasúti menetjegyét mindenki maga váltsa meg, a Fertő tavi kerékpárjeggyel a kerékpár szállítás oda – vissza 50% kedvezménnyel.

A belépők árai max. 2.500 Ft/fő (Lászlómajor+Tájház+Rózsakert)-fakultatív

A hajójegy ára kerékpárral: 9 Euro/fő

Szervezési díj: 1.000 Ft/fő

A részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a [email protected] email címen kell, a telefonszám, név és életkor, lakhely megadásával, valamint hol csatlakozol a túrához. (Győr, vagy Sopron)

Bukósisak használata és a KRESZ szabályainak betartása kötelező! A túrán való részvétel feltétele a műszakilag megfelelő kerékpár.

A túra- és idegenvezetés ingyenes!

Nehézségi fok: könnyű, családbarát

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.

Táv: 47 km

Túravezető:
Laposa Tibor +36 70 286 3665
okleveles kerékpártúra vezető (VAVÖ)
idegenvezető”

Kapcsolódó témák: #kerékpártúra |
további programok
2023-10-01 - 2023-10-07

Madármegfigyelő napok és tematikus séta Pannonhalmán

A Pannonhalmi Főapátság közelgő programjai.

részletek
2023-10-07

Tekerj a zöldbe! – barátkozás a lovakkal

Laposa Tibor okleveles kerékpártúra vezető a nagy sikerre tekintettel október 7-én újra kerékpártúrát szervez Mosonszentmiklósra a Ló- Erő Alapítványhoz.

részletek