Élet látásvesztés után


2021-09-26
Győr, Herman Ottó u. 22.
Előadás
ingyenes program
Dr. Mark Hardcare tart előadást Élet látásvesztés után címmel szeptember 27-én hétfőn 13.15-től a dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárban (Győr, Hermann Ottó u. 22.).
Hirdetés

Az előadás az alábbi kérdésekre keresi a választ:

• Legújabb kezelési módszerek az olyan szembetegségeknél, mint a retinitis pigmentosa, makuladegeneráció, cukorbetegség okozta látásvesztés

• A legújabb kutatási eljárások, amelyek reménnyel szolgálhatnak a jövőben: génterápia, őssejt kezelés, technológiák, amelyek javítják a meglévő látást esélyét a gyengénlátók esetében, illetve a vakok számára elérhető lehetőségek

• A látássérülés érzelmi-lelki következményei

• Kapaszkodók, kiutak: segítségnyújtás, lelkigondozás egy keresztény szakember szemével

Három civil szervezet – Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete, Lát-Szol Látássérültek Rehabilitációs Központja, Bartimeus Kulturális Közhasznú Egyesület – összefogásával létrejövő előadás célja, hogy tájékozódási pontot adjanak a látásukat elvesztett vagy gyengén látó személyek számára, valamint a látássérültekkel foglakozó szakemberek látókörének szélesítésére.

Dr. Mark Hardacre előadásában nem csak orvosi lehetőségekről fog beszélni, hanem az azt követő lelki tényezőkről és ezen tényezők feldolgozásáról is.

Dr. Mark Hardacre, az Egyesült Állomokban élő szemész, aki 32 éves praxisa mellett egy 1000 fős gyülekezet vezető lelkésze.

Hirdetés
további programok
2021-10-25 - 2021-11-26

“Köszöntjük a 750 éves Győrt”

Fotók és mandala.

részletek
2021-10-22

Emlékezés

Ünnep

Koszorúzás Újvárosban.

részletek