Egy hét a magyar kultúra jegyében


2022-01-16 - 2022-01-22
Ünnep
ingyenes program
A január 22-i magyar kultúra napjához kapcsolódva január 17. és 23. között Győr is színes programsorozattal tiszteleg az ünnep előtt.
Hirdetés

Előadások, zenei és színházi rendezvények, irodalmi és zenés műsorok, kiállítások, gyermekprogramok várják az érdeklődőket. A Győr Művészetéért és a Győr Közművelődéséért díjakat január 21-én a zsinagógában ünnepi gálaműsor keretében adják át.

Önálló esttel jelentkezik a Győri Antológiai Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség, a Műhely folyóirat estjén pedig győri szerzők olvassák fel legújabb műveiket, Silentio Transeo címmel a XX. század elhallgatott irodalmáról is szó lesz egy pódium-előadáson. A Munkácsy és kora című rendezvényen Munkácsy Mihály festészete és a párizsi szalonok zenei légköre elevenedik meg az Esterházy-palotában. Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutató a „győri csudáról” tart előadást, míg Kepes András A boldog hülye és az okos depressziós című könyvét mutatja be.

A zenekedvelőket a Hangraforgó együttes verskoncerttel, a Cserefa zenekar tánctanítással egybekötött moldvai táncházzal várja, Don Quixote címmel pedig a Győri Filharmonikus Zenekar ad koncertet Rajna Martin vezényletével.

Győr-keresztek címmel Hargitai Bea akvarelljeit láthatjuk a ménfőcsanaki Bezerédj-kastélyban, Közelítő hangok címmel Szalkai Károly és Szarka Fedor Guido munkáit nézhetjük meg a József Attila Művelődési Házban, Képeinkben a világ címmel pedig a Győri Fotóklub Egyesület tagjainak alkotásait csodálhatjuk meg a Gyárvárosi Művelődési Házban.

A gyerekeket kézműves játszóházak báb- és zenés programok várják.

A részletes program ITT található.

Kapcsolódó témák: #Magyar kultúra hete |
további programok
2023-03-11

Múzeumi találkozások a Rómer Múzeumban

Petőfi Sándor versének ürügyén a belvárosban keresik fel a reformkori Győr híres lányainak és asszonyainak lakhelyeit.

részletek
2023-02-10

Múzeumi találkozások a Rómer Múzeumban

A belvárosi sétán arra a kérdésre keresik a választ Petőfi Sándor és reformkori győri polgárok életútján keresztül, hogy vajon a szerelem sötét verem?

részletek