Meghosszabbítva! DRMÁRIÁS – Nonstop karnevál!


2021-12-11 - 2022-01-30
Győr, Nefelejcs köz 3.
Kiállítás
DrMáriás kiállítása meghosszabbítva 2022. január 30-ig látogatható a Magyar Ispitában!
Hirdetés

Nyitvatartási idő: hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között

Teljes árú belépő: 700 Ft
Kedvezményes belépő: 350 Ft
A Győri Múzeumbarátok Köre tagjai számára a részvétel ingyenes.
———-

drMáriás mintegy ötven új és legújabb alkotása látható a mintegy 130 négyzetméteres Magyar Ispita négy impozáns termében tematikus elrendezésben:

1. Napjaink barrikádjain

2. A szépség fogalma Karády Katalintól Rogán Cecíliáig

3. Koronás időink és

4. A csipkemátrix harcosai.

“Állandó karneválban élünk. Számtalan jelmezben és álarcban pörögnek körülöttünk világunk fontos szereplői a felgyorsult időben, ahol mindenki a saját boldogságkeresésével fut maratoni versenyt, miközben kacagva sír, reményt vesztve vágyakozik, dölyfösen engedékeny vagy éppen haragosan megbocsájtó.

drMáriás alkotásait nézve egyfajta festészetszínházban érezhetjük magunkat, hiszen akár a híres színdarabok, az általa megidézett festmények is jól ismertek, ám a szereplőik és a képek dramaturgiája nagyon is friss, új és mai, hisz mai közismert szereplők láthatók rajtuk a régiek helyén. Leonardo, Magritte, Matisse, Picasso, Banksy és más neves művészek világai idéződnek meg az új szereplőkkel, a mi történelmi és politikai tapasztalunk főhőseivel, akik így átértelmezik azok művészeti kontextusát, jelentését, tartalmát. A művészet által megtestesített időtlenbe így belép korunk forgataga, s a két világ ölelkezve egymásnak feszül.

Lépjenek be drMáriás színházba, s érezzék magukat úgy, akár egy operában, ahol az alkotó és történelmi tapasztalunk prizmáján keresztül a játékosság, a humor és a kritika eszközeivel rendeződik újra világunk, akár egy állandó farsangban.”

Hirdetés
további programok
2022-01-20

Műhely-est

Előadás

Felolvasás.

részletek
2022-01-25

Kertbarát előadás

Előadás

A bogyós gyümölcsökről lesz szó.

részletek