Christus Spes Nostra


2021-09-14 - 2021-10-17
Győr, Gutenberg tér 2.
Kiállítás
ingyenes program
Fotó- és emlékkiállítás nyílik Szent II. János Pál pápa 1996. szeptember 7-én Győrben tett lelkipásztori látogatásának 25. évfordulója alkalmából.
Hirdetés

A kiállítás ünnepélyes megnyitója szeptember 14-én 17 órakor kezdődik a Triangulum Galériában.

A fotó-és emlékkiállítás terei két helyszínt ölelnek fel, melyekben a látogató teljes képet kaphat a kétnapos apostoli látogatás eseményeiről. Az első teremben, a kiállított tablókon időrendi sorrendben haladva, végig követhetjük a pápa második magyarországi látogatásának helyszíneit, főbb mozzanatait, illetve a Szentatya elhangzott beszédeiből válogatott részletek segítik az emlékezést. A beszédekből vett idézetek egyfajta iránymutatásul is szolgálnak, emellett kép és szöveg összekapcsolása középpontba helyezi a II. János Pál pápával történt személyes találkozást. A kiállítótér installációja megidézi a győri Ipari Parkban bemutatott pápai szentmise helyszínét. A második teremben folytatva a kiállítást, egy összefoglaló videó tekinthető meg a pápalátogatásról, interjúkkal kiegészítve.

A tárlaton az archív felvételek mellett bemutatásra kerülnek kiemelt tárgyi emlékek is, a Győri Egyházmegye és Egresits Ferenc atya (a Pápalátogatást Előkészítő Iroda papi szervezője) felajánlásából. A képanyagot a Győri Egyházmegye és a Kisalföld bocsátotta rendelkezésre.

A háttérben a Schola Hungarica – Ave spes nostra című kórusműve hallható, reflektálva a pápa győri szentmiséjére.
A kiállítás kurátora Kozma Mária.
A tárlat október 17-ig ingyenesen megtekinthető, mindennap 10 és 18 óra között.

Hirdetés
további programok
2021-09-17 - 2021-09-19

Hétvégére ajánljuk!

Sportos programok, régiségvásár, piknik.

részletek
2021-09-21

Egy séta a demensekért

Szabadidő

Belvárosi séta.

részletek