Befejezetlen


2021-09-30
Győr, Aradi vértanúk útja 16.
Zene
A Győri Filharmonikus Zenekar Richter János hangversenybérletének nyitókoncertje szeptember 30-án 19 órakor kezdődik a Richter Teremben.
Hirdetés

A szimfonikus zene történetének egyik legnagyobb remekműve Schubert 1822-ben komponált, a standard négy helyett két tételből álló „Befejezetlen” szimfóniája – ez a tételpár azonban teljes univerzumot alkot a gondolati és érzelmi tartalom szinte felfoghatatlan mélységével és a szerkezet mesteri tökéletességével.
Hasonló nagyságrendet képvisel Mozart 1779-ben keletkezett, hegedűre és brácsára szánt három tételes Sinfonia concertantéja, az életmű egyik legragyogóbb versenyműve, a magasrendű zeneiség és a látványos hangszeres virtuozitás ötvözete, amelyet ezúttal Pilcz János és Tuska Zoltán előadásában hallhat a közönség.
A program záró száma egy kevéssé játszott, ám az érdeklődésre feltétlenül számot tartó kompozíció: Dvořák 1874-ben keletkezett, Wagner és Brahms hatásáról tanúskodó, formálásában azonban már a későbbi szuverén mestert ígérő IV. szimfóniája. 

A zenekart Rajna Martin vezető karmester dirigálja.

Kapcsolódó témák: ##GyőriFilharmonikusZenekar |
további programok

Meditáció a gyakorlatban: előadás Győrben

Ingyenes előadásra várják az érdeklődőket május 4-én a Generációk Művelődési Házban.

részletek
2024-04-26

Fülemülék éjszakája Győrszentivánon

Az MME Kisaföldi Csoportja Fülemülék éjszakája címmel hirdetett meg eseményt Győrszentivánon, április 26-án.

részletek