A Zene Világnapja Pannonhalmán

Bach dal- és áriaművészete


2019-10-04
Pannonhalma
Zene
A Zene Világnapja alkalmából hallható az Apátsági Orgonahangverseny-sorozat következő koncertje október 4-én 18 órától a Pannonhalmi Főapátság, Boldogasszony-kápolnájában.
Hirdetés

Közreműködnek:

Kéringer László (1964) zenei tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen (karvezetés), majd a Miskolci és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán (magánének) végezte. Korábban a Szombathelyi Fiú Énekiskola művészeti vezetője, majd a Debreceni Csokonai Színház és a Budapesti Operettszínház karigazgatója volt. 2010-től kizárólag énekléssel foglalkozik. Szólistaként rendszeres közreműködője a koncertéletnek, színházi előadásokon is fellép, gyakran vendégszerepel külföldön. Főleg barokk és kortárs művek specialistája.

Pétery Dóra orgonatanulmányait Szathmáry Lillánál kezdte, a Zeneakadémián Ruppert István és Pálúr János növendéke volt. A Sibelius Akadémián Spányi Miklósnál tanult klavikordjátékot, majd Svédországban H.-O. Ericsson koncertorgonista osztályában tökéletesítette tudását. Rendszeresen koncertezik itthon és külföldön szólistaként és kamarazenészként orgonán, csembalón és klavikordon. Repertoárja a kora reneszánsztól napjaink zenéjéig terjed. 2014-ben a John Cage Orgelstiftung 1. díját kapta modern orgonazene tolmácsolásáért. A Zeneakadémia egyházzene tanszékének tanára és a csillaghegyi evangélikus templom orgonistája.

Hirdetés
további programok
2019-11-22

Jótékonysági est a Kincsesházért

Előadás

A Szentivániak Szentivánért Alapítvány rendezvénye.

részletek
2019-11-25

Tanárválasz

Előadás

Könyvbemutató.

részletek