Az egérfogó


2019-10-19
Győr, Czuczor Gergely u. 17.
Színház
Mindenki gyanús - a színpadra vitt krimit a Veres 1 Színház mutatja be október 19-én 19 órától a Vaskakas Bábszínházban.
Hirdetés

A fiatal Ralston-házaspár panziójában vagyunk. Távol az emberektől, a világtól. Abban a zárt játéktérben, a hótorlaszok közé ékelt, bűnügyi laboratóriumban, amelynek az írónő, szokás szerint, még a telefonvezetékét is elvágta. Egyelőre csak azt tudjuk, hogy a Culver utcában megöltek egy nőt.

Aztán sítalpakon megérkezik Trotter, a nyomozó. S kiderül, hogy a gyilkosnak a panzió lakói között kell lennie. Agatha Christie sorra elénk idézi a szereplőket, s külön-külön mindegyikről bebizonyítja, hogy – tévedés kizárva! – csak ő, egyedül ő lehet a gyilkos! De mi tudjuk, hogy a sok ártatlan között egyetlen vétkest kell keresnünk. Így a harmadik leleplezésnél kétszer érezzük becsapva magunkat, a negyediknél háromszor, és így tovább… Az író egyik kelepcéből a másikba csal, hogy aztán – miután kiengedett a szabadba – önként fussunk be a legnagyobb kelepcébe… Két és fél órás elme-torna. Színpadi matematika. Csiki-csuki játék. Könnyű mulatság, amelyről a közönség abban a tudatban távozik, hogy lám, megint túljártak az eszén…

Szereplők: (a színre lépés sorrendjében)
Mollie Ralston……………………. Verebes Linda
Giles Ralston…………………….. Pál Tamás
Christopher Wren………………. Krajnik-Balogh Gábor
Mrs. Boyle………………………… Zorgel Enikő
Metcalf őrnagy…………………… Venyige Sándor
Miss Casewell…………………… Molnár Gyöngyi
Mr. Paravicini…………………….. Trokán Péter
Trotter rendőr őrmester……….. Mohai Tamás

Zene: Lencsés Balázs
Dramaturg: Venyige Sándor
Díszlet-jelmez: Gedeon Boróka
Rendező: Schlanger András

Hirdetés
további programok
2019-12-21

Éneklő betlehem

Előadás

Előadja: Markó-Valentyik Anna

részletek
2019-12-12

Advent a kamarában

Ünnep

Kézművesvásár.

részletek