Állatáldás az állatkertben


2019-10-05
Győr, Kiskút liget
Szabadidő
Október 5-én 14 órakor a Katolikus Egyház ünnepélyes műsor keretében megáldja a Xantus János állatkert lakóit és a jelen lévő házi kedvenceket.
Hirdetés

Az Állatok Világnapját 1931 óta ünnepeljük, ezen a napon az állati lét minden formáját köszöntjük. mert ez a nap, Assisi Szent Ferencnek, az állatok és a természet pártfogójának is az ünnepnapja. A világ minden táján az október negyedikéhez legközelebb eső vasárnapon a templomokban is megáldják az állatokat. Ebből az alkalomból, ezen a napon, a házi kedvencek számára is nyitva áll az állatkert kapuja. Látogatóink magukkal hozhatják házi állataikat, hogy ők is az áldás részesei lehessenek. Továbbá a park egy részét velük együtt tekinthetik meg.

14 órától az állatkert kőszínpadán a Katolikus Egyház képviseletében, a hagyományainkhoz híven, Győri Imre plébános Úr által celebrált ünnepélyes áldáson vehetnek részt az állatkert látogatói. Először az állatkerti állatok felvonulása és áldása következik, melynek résztvevői: A Show sztárjai, Petra a dromedár, fehér lámák, kis tevék, kígyók, teknősök, papagájok és még sokan mások.

Majd ezt követően a behozott házi kedvencek is áldásban részesülhetnek.

13.00 – 17.00 – Emléklapkészítés és TapiZoo /a bejáratnál lévő pavilonban. Tappancs lenyomatos emléklapot készíthetnek az elhozott kedvenceikkel, ebből a különleges alkalomból. A TapiZOO asztalánál pedig különböző állati dolgokat érinthetnek meg, foghatnak kézbe látogatóink (pl. kígyóbőr, emutojás, gyapjú, pávatoll, szarvasagancs).

15.00 – Zoo Show /Zoo Arénában/

15.45 – Terápiás kutyamasszázs bemutató /Zoo arénában/. Vendégünk a CIS Wellness „Mert minden kutyunak jár egy “CIS” kényeztetés”. Bukovenszki Vivien – Péteri Nikolett -Száraz Ildikó. “Három kolléganőmmel végzett terápiás kutyamasszőrök vagyunk, akik arra tették fel az életüket, hogy egyrészről megtanítsuk az embereknek a felelős kutyatartást, másrészről hogy fizikailag is segítsünk a kutyusokon, hisz annyi örömet, szeretetet adnak nekünk, miért ne kaphatnák meg ők is ugyanezt?!” A bemutató során megismerhetik, a gyógyító simogatás módszerét. Hozza magával kedvencét!

A rendezvény az állatkert érvényes jegyáraival látogatható.

Programunkat, időjárástól függően tudjuk megtartani, a műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hirdetés
további programok
2019-11-29

Mesekuckó

Előadás

Papírszínházi előadás.

részletek
2019-11-30

Szabadhegyi ünnepváró családi délután

Zene

Zenés gyermekműsor és kézműves foglalkozás.

részletek