Advent – Ignatius koncertsorozat


2021-11-29
Győr, Széchenyi tér 9.
Zene
Egy év kényszerszünet után ismét várja az Ignatius koncertsorozat a zeneszeretőket. Az első előadás Advent címmel november 29-én, 19 órakor a Szent Ignác Bencés templomban lesz hallható.
Hirdetés

Az est során fellépnek: Soós Gábor orgonaművész, Giczi Balázs orgonaművész, Major Fulgent OSB és a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium fiúkórusa a Collegium Musicum Jaurinense, vezetője Bruckner Máté.

Soós Gábor orgonaművész elmondta, „az idei évben emlékezünk a híres németalföldi zeneszerző, orgonista és csembalista, Jan Pieterszoon Sweelinck halálának 400. évfordulójára. Zeneszerzői és előadóművészi tevékenysége mellett nemzetközileg ismert és elismert tanár egyéniség volt, messze földről jöttek a korabeli orgonista növendékek, hogy az “amszterdami Orpheus”-nál tanulhassanak. Másrészt – a hangszer szempontjából – alkalmazkodva a bencés templom jelenlegi adottságaihoz, tekintettel arra, hogy a nagy orgona még nincs kész, a Jehmlich orgona fog megszólalni, valamint egy meglepetés kamaraműben két másik billentyűs hangszer is.”

A teljes program:

Ave Maris Stella himnusz – alternatim gregorián-orgona

J. P. Sweelinck: Toccata a2

Allein Gott in der Höh sei Ehr

Mein junges Leben hat ein End

Credo (Giammateo Asola, Missa quinti toni)

J. Stanley: Voluntary No. 8. Op. V., d-moll

Sub tuum praesidium (Cipriano de Rore)

J. S. Bach: Sonata III. in d-moll, BWV 527

Támogatói jegyárak: 2800 és 3500 Ft-ért.

A jegyek a Bencés Boltban, illetve a koncert kezdete előtt válthatók.

A koncerten védettségi igazolvánnyal lehet részt venni, és maszk használata kötelező.

Kapcsolódó témák: #advent |#bencés |#Ignatius |
további programok
2023-06-08

MCC: Törökország és Oroszország bonyolult kapcsolata az ukrajnai háború tükrében

A Mathias Corvinus Collegium győri képzési központnak vendége június 8-án Michael Reynolds lesz, aki ismerteti a két nagy geopolitikai szereplő, Törökország és Oroszország közötti összetett kapcsolatot, valamint azt, hogy miként befolyásolja ezt a kapcsolatot az Ukrajnában zajló konfliktus.

részletek

Városrészi monográfia: Ménfőcsanak és Gyirmót

Június 5-én (hétfőn), 17 órakor a Bezerédj-kastély Művelődési Házban (9012 Győr, Győri út 90.) a városrészi monográfiák közül megismerkedhetnek Ménfőcsanak és Gyirmót városrész közösségeivel.

részletek