Advent a Vaskakasban


2020-11-30 - 2020-12-27
Színház
ingyenes program
Az első adventi vasárnapra ünnepi díszbe öltözött a Bábszínház – és bár a mézeskalácsillatot a nézők ezúttal nem élvezhetik, az online térben mégis betekinthetnek a Vaskakasba.
Hirdetés

Az idén is a győri bábszínházat választotta pihenőhelyéül a Mikulás: az első emeleti pódiumteremben kapott helyet a Mikulásház, ahol a nagyszakállú ajándékosztó éjszakánként álomra hajtja a fejét. Hogy a Vaskakasban még otthonosabban érezze magát a Mikulás, a társulat tagjai télikertet építettek a színház aulájában, ahol mézespuszedli-ágyás, szaloncukrot termő salátaültetvény és ajándékot virágzó fenyőfa is várja a Télapót. Három alkalommal – november 27-én, december 4-én és december 6-án – élőben jelentkezünk a Mikulásházból és a télikertből, s lehetséges, hogy a Mikulást is sikerül elcsípnünk…

Az adventi vasárnapokon, valamint december utolsó vasárnapján délelőtt 11 órakor online matinékat tart a Vaskakas, melyek programja:    

december 6. – A Mikulás új szánja (bemutató előadás)
december 13. – Leszállt az ég dicső királya
december 20. – Éneklő Betlehem
december 27. – Óz

Az aktuális előadást a Vaskakas Bábszínház hivatalos YouTube csatornáján térítésmentesen érheti el a közönség, vasárnap 11 és 23 óra között.

Az idén a Vaskakas Bábszínház Czuczor Gergely utcai főbejárata előtt helyezték el a Vaskakas karácsonyfáját. Erre minden adventi vasárnapon vaskakasos karácsonyfadíszek kerülnek, melyeket a bérletesek, a nézők, és a győriek magukhoz vehetnek (családonként egy-egy gömböt), így a Vaskakas Bábszínház az ünnepre feldíszített szobákba, a karácsonyfákra is beköltözhet.

Mindemellett a Vaskakas a négy adventi héten négy hangjátékkal jelentkezik a Győr Plusz Rádióban.

A december 7-i héten A manógyár, a december 14-i héten a Jancsi és Juliska, a december 21-i héten pedig a Hókirálynő című mese dramatizált, rádióra alkalmazott változata szólal meg a helyi rádióban a Vaskakas Bábszínház művészeinek előadásában.

A részletekért érdemes a Vaskakas Facebook oldalára kattintani.

Hirdetés
további programok
2021-01-31

István, a király

Színház

Rockopera.

részletek
2021-01-31

A helység kalapácsa

Színház

Zenés költemény.

részletek