Adolf von Schwarzenberg, a győri hős élete


2021-04-07
Előadás
ingyenes program
Dr. Bagi Zoltán főlevéltáros Adolf von Schwarzenberg életét mutatja be április 7-én 17 órától,a második rész is a dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér online csatornáin érhető el.
Hirdetés

Adolf von Schwarzenberg 1595-ben érkezett Németalföldről a magyarországi hadszíntérre. Ekkor Karl von Mansfeld ajánlására az Udvari Haditanács 1000 vallon vértes és 1000 vallon lovas lövész toborzásával és vezetésével bízta meg. Tehetsége és rátermettsége miatt hamarosan az udvar a kor egyik legfontosabb katonai tisztségét bízta rá, amikor kinevezték Obrist-Feldmarschallá. Így harcolta végig az 1596. évi hadjáratot, majd a következő évben Bécs védelmének megszervezésével és megerősítésével bízták meg. Legnagyobb sikerét azonban Győr 1598. március 29-i visszavételénél hajtotta végre. Az előadásban megismerhetjük Schwarzenberg hadi tetteit, karrierjének magyarországi szakaszát és halálának körülményeit is.

A felvételt díjtalanul megtekinthetik a későbbiekben is, mind a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Facebook-oldalán, mind YouTube csatornáján.

Hirdetés
további programok
2021-04-18

Győri Régiségvásár

Szabadidő

Kincskeresés az antik piacon.

részletek
2021-04-17

Csoportterápia

Színház

Mjuzikelmánia.

részletek