A szakralitás misztériumai kiállítás


2021-09-19 - 2021-10-03
Kiállítás
ingyenes program
A szakralitás misztériumai kiállítás nyílik meg szeptember 19-én 17.30-kor a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium dísztermében.
Hirdetés

Ebben a kamaratárlatban az érdeklődők a 106 darabos soproni jezsuita díszletkönyv válogatott lapjaiból 70×100-as zászlóselyemre készült képeket láthatnak. A kiállításban találunk egy jelmeztervet, a tűz allegóriáját és olyan szakrális terveket is, amit ma díszletterveknek neveznénk. Ezek a jezsuita oktatásban és ünnepi előadásokban a díszlet és a látvány mintaképei voltak.

A Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozata eredetileg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére, 2020-ban tervezte útjára bocsátani „A szakralitás misztériumai” címmel, az Országos Színházművészeti Múzeum és Intézet anyagából készült utazótárlatát.

A megnyitón hegedűn játszik Antalóczy Máté. Köszöntőt mond Kiss János balettművész, akadémikus, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke és Sárai-Szabó Kelemen, a Szent Mór Bencés Perjelség perjele. A kiállítást megnyitja: Kustán Melinda iparművész.

A tárlat október 3-ig tekinthető meg.

Hirdetés
további programok
2021-09-22 - 2021-09-25

Hétvégére ajánljuk

Babák, gőzmozdonyok, gyerekemelés és orosz zenészek.

részletek
2021-09-25

Rotakapa versenyt rendeznek Lébényben

Lébényi Sportpálya
Szabadidő

Különleges programmal várják most szombaton az érdeklődőket a lébényi sportpályán.

részletek