„A sár lemosódik, az arany marad”,


2022-06-10
Kisfaludy Károly Könyvtár és Rendezvényterem (Győr, Baross Gábor. u. 4.)
ingyenes program
Könyvbemutató.
Hirdetés

A győri származású Boling Lúcia ausztráliai magyar írónő „A sár lemosódik, az arany marad”, című könyvének bemutatására az Ünnepi Könyvhét rendezvénysorozata keretében

Időpont: 2022. június 10. (péntek), 15 óra
Helyszín: Győr, Kisfaludy Károly Könyvtár, Baross Gábor út 4, ( III. emelet, Muzeális Gyűjtemények terme)

PROGRAM
Bevezető: Rózsavölgyi László, Győr Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője.
A könyvet bemutatja dr. Tanka László, a Panoráma Világklub Kiadó vezetője és dr. Horváth Miklós győri patrióta.
Moderátor: Herkely Ákos újságíró.
A műsorban fellép Varga Kitti Gabriella, győri diák, aranyfokozatú énekes.

A győri származású Boling Lúcia a Győri Zeneművészeti Szakközépiskola és a Révai Miklós Gimnázium jó eredménnyel érettségizettje, majd a Jedlik Ányos Gépipari Technikum műszaki rajzmásolásból kitűnőre végzett tanulója volt. A Győri Vasas evezős és vívó szakosztályainak jeles sportolója. Orosz szépirodalmi olvasókör szervezője, előadója volt. Nagy árat fizetett szabadságvágyáért, biztonsága megteremtéséért. Egy szál ruhában, pár dollárral a zsebben, kisgyermekével, angoltudás nélkül vágott neki a nagyvilágnak. Innen építette fel karrierjét, boldogulását, s lett sikeres üzletasszony, az ausztráliai magyarság fontos személyisége, s az ausztráliai Magyar Élet hetilap munkatársa. Ám, kötődését szülőföldjéhez, Győrhöz, mindvégig megőrizte, s könyvében is nagy terjedelmet szentel a győri élményeknek.

A mű az Ausztráliában élő magyarok világába kalauzolja el az olvasókat. Aranyásók vagyunk valamennyien. És egész életünk átvitt értelemben az aranyásás kalandos küzdelme. Végigkísér bennünket a sár lemosásának örökös keserve, s az aranyrögök megtalálásának öröme. Nevezhetjük boldogságkeresésnek is, a lényeg ugyanaz: a szabadságvágy kiteljesülése. Mert csak az lehet boldog ember, aki szabad.

„A sár lemosódik, az arany marad” című könyv lebilincselően izgalmas történetek füzére. Alkotója számára a sors úgy adta, hogy nem kellett semmit kitalálnia, „fikciózni”, hanem „csupán” a rendkívül gazdag életút történeteit irodalmi formába öntenie. Hogyan fér bele egy emberéletbe ennyi történés, ennyi fordulat, ennyi csalódás, kudarc és siker? Hogyan lehet túlélni a sorozatos nehézségeket, s mi a titka a sorozatos talpra állásoknak? És hogyan lehet megőrizni Ausztráliában magyarságunkat, a gyökereket, a magyar nyelvet, hazánk szeretetét ötven éven át egy idegen, globalizált kultúrában? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

A könyv immár második kiadásban, színes, kemény borítóval, képalbummal, mintegy 300 oldalon jelenik meg és az Ünnepi Könyvhét alkalmából 3 990 Ft helyet, ezúttal 30 százalékos kedvezménnyel: 2800 forint áron vásárolható meg.

Kapcsolódó témák: #könyvbemutató |
Hirdetés
további programok
2022-07-10 - 2022-09-07

Fotókiállítás a keresztény értékekről

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége által támogatott Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány (KÁMME) keresztény ünnepekhez kapcsolódó témájú pályázati anyagából összeállított kiállítására hívják mindazokat, akiket érdekel a Kárpát-medencei magyar fotósok különleges látásmódja, tiszta szíve és hite.

részletek