A művészek még alszanak? – Létszükségletek


2022-10-04
A Torula rezidens művészeinek kiállítása.
Hirdetés

Megnyitó: 2022.10.04. (kedd), 18.00
Torula (9027 Győr, Budai út 7. – a Szeszgyár területén belül)

Egy szombat délelőttön hangzott el a kiállítás címeként használt kérdés egy látogató szájából a Torula földszinti kiállítóterében: „A művészek még alszanak?” Különös mondat ez egy elhagyatott, minden modern komfortot nélkülöző gyárépület tereiben.

A Torula egy egykori szeszgyár épületének emeletein, pályázati úton biztosít műtermeket különféle művészeti ágak képviselőinek egy évig tartó munkavégzéshez. A műtermekben 2022-ben sokszínű művészközösség dolgozott: négy képzőművész, egy szobrász, egy keramikus és egy zeneszerző.

A csoportos kiállítás a művészlét és a létszükségletek kérdéseivel foglalkozik. Mit jelent ma vidéken élő és alkotó kortárs művésznek lenni? Hogyan értelmezik ők a létszükségleteket? A művészek egyedi nézőpontból és eltérő technikákkal nyúltak a témához. A kiállított munkák egyaránt elénk vetítik emberi létszükségleteinket, az életünk elmaradhatatlan velejáróit, pillanatokat, ami minden ember sajátja. Ezzel párhuzamosan a kiállított munkák kísérlete tesznek a saját művész identitásból fakadó adódó nyomás, művészeti alkotótevékenység szükségletei, a művész által közölt információ vagy a művész jelenlétének hiányából fakadó anomáliák értelmezésére is.

Kapcsolódó témák: #kiállítás |
további programok